Mooi weekend varen tijdens ONK Dart18
19/05/2016
Het kandidaatsbestuur is bekend!
10/06/2016
Mooi weekend varen tijdens ONK Dart18
19/05/2016
Het kandidaatsbestuur is bekend!
10/06/2016

Wat een wind!! Waar het vorige week tijdens het EK in Brest wachten was tot de wind eindelijk stabiel genoeg, stond dit weekend in het teken van keiharde wind en flinke golven. Een stevige en koude noorden wind zorgde voor hoge golven en vlagen tot rond de 30 knopen op zijn top. Waar we vorige week nog met twee waren, was Broach gelukkig ditmaal weer met drie boten vertegenwoordigd.

Door Timen Petri

Vrijdag begonnen we om een uur ’s middags met twee wedstrijden. Met de spanning van het EK nog in de benen begonnen we wederom de eerste wedstrijd te vroeg, gelukkig hadden we dit zelf door en konden we op tijd terug. Uiteindelijk wisten we het grootste gedeelte van het veld nog in te halen, maar kwamen we net tekort voor plek een: een tweede plek dus de eerste race. De tweede race startten we goed en waren we snel weg, helaas bleek SLAM een brug te ver, wederom een tweede plek. Het zal toch, weer tweede worden op een groot evenement.. De andere Broach teams hadden merkbaar meer moeite met de harde wind de eerste dag, zou die vierde persoon dan toch zoveel uitmaken? Steigerborrel eindigde op een vierde respectievelijk zevende plek de eerste dag, Jiblings op plek acht respectievelijk negen.

Zaterdag begon onstuimig, waar tijdens het EK de uitstel erin hing vanwege te weinig wind, was het geheel nu uitgesteld tot half een vanwege te harde wind: zo heb je geen wind, dan heb je teveel wind. Het comité besloot de hele zaterdag er uit te gooien: geen wedstrijden vandaag. De rest van de middag besloten we onze klaverjas skills in te zetten en duimen op meer geluk zondag. Dit bleek te werken: zondag en maandag werden beide drie wedstrijden gevaren waardoor er toch acht wedstrijden gevaren konden tijdens het NSR en er een goed evenement gevaren kon worden.
Zondag stond wederom in het teken van harde wind en nog net iets hogere golven, ook vielen de resultaten niet tegen: tweemaal een tweede plek en eenmaal een derde plek, waardoor we onze tweede plek konden we goed vasthouden. Wederom bleek SLAM ongenaakbaar, een aantal keer zaten we heel dichtbij, maar doortastendheid aan de zijde SLAM bleek ons wederom te nekken: een goede les naar aanloop van het WK volgend jaar. Zowel Steigerborrel als Jiblings leek van de schrik te zijn bekomen na de eerste dag en konden goed meekomen. Tevens konden we deze dag goed afsluiten door de steigerborrel na de wedstrijden georganiseerd door de klasse waar een volle steiger gezelligheid betekende, aangevuld met bier en een heuse Franse delicatesse: Pathé uit Brest gewonnen op het EK. Rest de vraag wanneer de volgende steigerborrel gepland staat, Team Steigerborrel?

De laatste dag nam de wind iets af, wat niet in ons voordeel bleek te zijn. De golven van gisteren nog overgebleven maakte de omstandigheden een heuse klotsbak met wisselende wind, uitdagend. Steigerborrel wist zich beter aan te passen wat resulteerde in tweemaal een derde en eenmaal een tweede plek, lekker bezig! De eerste wedstrijd kwamen we goed mee, plek 2, de laatste wedstrijden waren wat minder wat resulteerde in plek 5 en plek 4. Al met al stevenden we toch op een hele mooie tweede plek af, ware het niet dat de eerste wedstrijd helaas een ocs bleek te zijn en op de kant gekomen kwamen we erachter dat plek 3 van gisteren omgezet was in een ocs; toch verraderlijk zo’n voorlopige uitslag. In de beide wedstrijden dat wij een ocs kregen, kregen nog vier andere boten deze ook waaronder Steigerborrel: een algemeen bleek helaas niet nodig. Hierdoor konden we ondanks twee OCS’jes toch een derde plek bewerkstelligen, wederom op het podium waar we stiekem toch wel erg blij mee zijn. Steigerborrel heeft een sterke laatste dag gevaren, waarmee ze op een goede vijfde plek eindigden in het klassement. Ondanks de moeilijke omstandigheden voor drie (relatief lichte) personen eindigde Jiblings op een stabiele zevende plek, met vorige week een negende plek op het EK, ze komen eraan!

 

Leave a Reply

Veel wind op de NSR
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer