Winterwedstrijd J22

Laser trainingsweekend
07/12/2016
Lustrumactiviteit: boulderen
13/03/2017
Laser trainingsweekend
07/12/2016
Lustrumactiviteit: boulderen
13/03/2017

Op 19 februari stond de vijfde winterwedstrijd voor de J22’s gepland op het Braassemermeer. Helaas pas de derde wedstrijddag die echt gevaren zou gaan worden. De weersomstandigheden zitten deze winter niet altijd even mee daarom zijn er al 2 dagen afgelast.

 
Deze keer leek erop een prima zeildag te worden met ’s ochtends veel wind en vooral harde vlagen, nog een klein beetje regen maar in de loop van de dag zou het zonnetje tevoorschijn komen en de wind zou iets afnemen. Echt afnemen heeft de wind uiteindelijk niet gedaan maar we hebben wel zon gezien! Omdat er hiervoor een paar weekenden uitgevallen waren in verband met het weer het vakantie hadden we heel erg veel zin om weer een wedstrijdje te varen! Helaas kon onze vast trimmer er niet bij zijn vanwege een jetlag, maar gelukkig hebben we een invaller gevonden.

Na even kort ingevaren en de taakverdeling besproken te hebben gingen we om half 12 starten. Er bleken 18 J22’s aanwezig te zijn! Dat is een heel groot veld voor een winterwedstrijd op het Braassemermeer. Iedereen is waarschijnlijk al bezig met de voorbereidingen voor het WK deze zomer in Scheveningen. De eerste twee wedstrijden zijn we, ondanks de drukte bij het startschip heel goed gestart. Door de rest van de wedstrijd heel hard te werken om de boot zo vlak mogelijk te varen was onze snelheid erg goed. Naast je snelheid was het superbelangrijk om zo veel mogelijk in de vlagen te varen. Dit lukte ook behoorlijk goed want we finishten de eerste twee wedstrijden als 1e!

 
Bij de twee wedstrijden daarna hadden we toch wat meer moeite met starten en was onze snelheid niet altijd maximaal waardoor we 3e en 6e finishte. Dit resulteerde wel in een 1e plaats overall waar we erg blij mee zijn! Ook de andere Broachteams hebben goed gevaren. Het was erg leuk om alle drie de Broachboten vooraan het veld te zien. De Duckies pakte de 3e prijs en team DiJeet werd 4e! Bovenaan een foto van het in ontvangst nemen van onze prijs, een aluminium mok met het logo van W.V. Braassemermeer.

 

Geschreven door Iris van Gerrevink

Leave a Reply

Winterwedstrijd J22
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer