Nestor Trophy #1: teamzeilen in Sneek!
15/03/2017
Nestor Trophy #2: Iets in te halen!
13/04/2017
Nestor Trophy #1: teamzeilen in Sneek!
15/03/2017
Nestor Trophy #2: Iets in te halen!
13/04/2017

De winter is voorbij en de eerste officiële wedstrijd stond alweer op het programma op 25 en 26 maart. Heel toepasselijk heet deze wedstrijd de ‘Warming-Up’: het is de aftrap van het campagnejaar voor onze drie J22-teams en voor team Duckies (Cedric Willekens, Jesper Overbeeke, Thom van der Starre en Maarten Berendschot) de allereerste J22-wedstrijd. Dit laatste team heeft dan ook een verslag geschreven over deze eerste wedstrijd!

 

Tijdens het weekend van 24 en 25 maart vond de jaarlijkse J22-Warming-Up plaats op het Braassemermeer. Dit is de seizoensopener voor de Nederlands J22-vloot, maar er waren ook internationale teams uit Frankrijk en Duitsland aanwezig. Dankzij het mooie weer hebben we het lekker warm gehad na de lange en koude winter.

Op zaterdag begon de dag zeer hectisch, aangezien we nog geen roer hadden: die was het weekend ervoor helaas beschadigd geraakt en lag nog ter reparatie bij Ad Spek. Gelukkig lag erin de loods van Broach nog een reserve roerblad dat we konden gebruiken! Met hulp van Ad Spek hebben we het roerbeslag vlot over kunnen zetten en waren we net op tijd klaar voor de wedstrijd. We zijn om tien uur het water opgegaan om ons even in te varen en de trim voor een laatste keer na te kijken en waren precies om half elf klaar toen de eerste start was.

De eerste dag was zeer variërend qua resultaten voor ons. We hadden het zeer moeilijk om de juiste modus te vinden voor de wedstrijd: zeilen waar we nog nooit mee gevaren hadden en helaas kregen we ook te horen dat ons roer niet recht onder de boot hing. De combinatie hiervan zorgde ervoor dat we de hele dag het gevoel hadden dat we snelheid tekort kwamen om met de top mee te kunnen varen en stonden we dus negende na de eerste dag met een 3de, 12de, 7de en 3de plek en één OCS.
De tweede dag verliep een stuk relaxter aangezien de boot nu helemaal in orde was. We konden dus nu door onze hele routine gaan om de boot in orde te maken en de trim tot in de puntjes uitwerken. We hadden gedurende de dag een beter gevoel in onze snelheid, maar hadden helaas problemen om in het patroon van de oscillerende wind te komen. Dit zorgde er helaas voor dat er veel tactische fouten zijn gemaakt. Dankzij onze verbetering in snelheid wisten we van de negende naar de achtste plaats te klimmen dankzij een 8ste, 8ste, 2de en 8ste plek.

Over het algemeen was dit voor het team een zeer goed trainingsweekend aangezien we veel geleerd hebben, vooral over onze wedstrijdzeilen en hebben we vertrouwen in onze starts kunnen bouwen door iedere keer weer een goede start neer te zetten. Helaas zijn de resultaten die daaruit volgden niet waar we opgehoopt hadden maar we voelen ons steeds meer voorbereid voor het WK in Scheveningen begin juni. Verder willen we ook Team Budjet met Lisanne Nijdam, Tomas te Velde, Derk Hillege en Iris van Gerrevink feliciteren met hun prachtige tweede plaats en Team Dijeet met Hylke Kooistra, Thomas Holewijn, Bern Laninga en Timen Petri met hun vijfde plaats. Team Broach heeft laten zien dat ze de studentenzeilverenging zijn om naar uit te kijken tijdens het WK!

 

 

Geschreven door Cedric Willekens

Leave a Reply

J22 // Warming-Up
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer