Rondje Pampus 12-13 september, Dart18

Bestuur 14 is ingetreden
23/09/2015
Bestuur 14 is ingetreden
23/09/2015

Op 12 en 13 september voeren Michèle en ik Rondje Pampus: een langeafstandsrace met Muiderzand als uitvalsbasis. Op zaterdag wordt er via pampus richting Flevoland gevaren en terug, op zondag vinden reguliere inshore races plaats.

Door Mirthe Strijker

Op zaterdag begon de dag vroeg: de tocht van Delft naar Muiderzand gereden te hebben, tilden we de boot van de trailer en tuigden we hem op. Snel ingeschreven en een ‘overlevingspakket’ meegekregen; omdat het een lange race is zorgt het racecommittee dat je genoeg lunch en snacks aan boord hebt. Met negen boten in de ‘kleine cats’-vloot en 53 in de ‘grote cats’ vloot was de startlijn goed bezet! In totaal 62 boten in een race met de hoop als eerste de volgende boei te vinden zodat je daar het snelste op af kan koersen. Omdat wij als een van de eersten de bovenboei zagen kon dartkoningin Michèle onze ‘rivalen’ nog net inhalen waardoor we als tweede bij de bovenboei aankwamen. Daar draaiden we snel om, om zo snel mogelijk terug te komen in Muiderzand en daar te finishen. Helaas hebben we de tweede plek niet kunnen vasthouden en zijn we zevende geworden. Wel zijn we als eerste vrouwelijk stuurman geëindigd, iets dat zeker vermeld mag worden!

Zondag hebben we de nieuwe rode dart zijn eerste zwemles gegeven. Er zat nog één klein gaatje in, maar dat ene kleine gaatje kon ons niet weerhouden hem het water op te sturen. Dit mooie bootje heeft het dan ook erg goed gedaan! Twee wedstrijden lang heeft de rode Dart over het water gestoven. Helaas is de derde wedstrijd helaas afgelast omdat de wind helemaal weg viel – wie had het ooit gedacht dat we bij de laatste ronde nog maar 15 meter achter de koplopers aanzaten door een melkmeisje te maken?! Helaas heeft de reddingsbrigade ons aan het einde toch nog teruggesleept en nee, dit was niet omdat de rode dart toch niet zo goed kon zwemmen, de wind was volledig verdwenen… Na de boot op de trailer te hebben gezet hebben we afscheid genomen van de andere Dartzeilers en hebben we richting gezet naar Delft. Het was een fantastisch weekend!

Leave a Reply

Rondje Pampus 12-13 september, Dart18
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer