Nederlands Studenten Kampioenschap 2-4 oktober

United 4 Roompot 26-27 september, Laser radiaal
02/10/2015
Groeitijd Zomer 2015
14/10/2015
United 4 Roompot 26-27 september, Laser radiaal
02/10/2015
Groeitijd Zomer 2015
14/10/2015

Nederlands Studenten Kampioenschap 2-4 oktober

 

Na wekenlang voorpret was het dan eindelijk zo ver: het Nederlands Studenten Kampioenschap Valkjes zeilen én tevens het NK Zeilen op het Heegermeer. Er werd dit jaar weer massaal ingeschreven om deel te mogen nemen aan dit mooie spektakel georganiseerd door onze zustervereniging G.S.Z. Mayday. In totaal hadden 73 teams zich ingeschreven. De opkomst van D.S.W.Z. Broach was zeer groot: maar liefst 18 boten.

Op vrijdagavond 2 Oktober ging het NSK van start. Menig Broacher had onderweg al zijn verkleedkist opengetrokken. Als piraten en Kerstmannen werd er bij de Mac een maaltijd genuttigd en vreemde blikken in ontvangst genomen. Na deze verrukkelijke onderbreking werd weer het gaspedaal ingetrapt en richting Stayokay Heeg gereden.

Eenmaal in Heeg barstte het feest los. Er werd niet bij stilgestaan dat de wekkers van zaterdagochtend genadeloos zouden afgaan. Na veel gezucht en gezeur kwam uiteindelijk toch iedereen zijn/haar bedje uit, want stiekem wilde iedereen toch wel heel graag op tijd aan de start verschijnen en winnen.

Na het ontbijt te hebben geconsumeerd kreeg elk team een boot toegewezen. Alle versieringen werden uit de kast getrokken en op/aan de boten gezet. Vervolgens barstte de strijd los; wie worstelt zich door naar een plek in de Gold Fleet en wie neemt er deel aan de Silver Fleet? Ondanks weinig wind weren er toch drie wedstrijden gevaren. Broach veroverde 12 plekken in de Gold Fleet en 6 plekken in de Silver Fleet.

Na de hele dag bivakkeren op het water was het tijd voor ontspanning op de kant. De strijdlust was echter nog niet helemaal weg, de wedstrijden op het water hadden plaatsgemaakt voor wedstrijden op het vaste land: op een heuse stormbaan! Na deze inspanningen kreeg men trek en kon het avondeten worden geserveerd. De avondmaaltijd bestond uit spaghetti en een smakelijk yoghurtje. Vervolgens konden we na het bijkomen bij het kampvuur genieten van een bandje.

De volgende morgen leek als een dag als geen ander. Totdat men naar buiten keek en de zeilen ging hijsen. Is dat nu een picknicktafel die in de mast is gehesen? Is het de kater of zit het grootzeil inderdaad ondersteboven in de giek en de gaffel? Ondanks deze kleine vertragingen voor een aantal teams verscheen toch iedereen weer vrolijk aan de start op zondag. Deze dag werden er twee wedstrijden gevaren.

In de middag vond de prijsuitreiking plaats. Broach veroverde in de Gold Fleet de 7e,8e,9e,12e,13e,18e,19e,21e,28e,30e,31e en 35e plaats. In de Silver Fleet heeft Broach de gouden en bronzen medailles gewonnen en schaamteloos in ontvangst genomen. Ook werden er Broachteams 8e, 10e, 22e en 30e.

Al met al was dit een mooi en geslaagd weekend, met name door de goede organisatie van G.S.Z. Mayday (dat mag gezegd worden). Daarnaast was dit weekend nooit zo leuk geweest zonder de deelname van de grote groep Broachers. Ik spreek namens velen wanneer ik zeg: NSK, tot volgend jaar!

Leave a Reply

Nederlands Studenten Kampioenschap 2-4 oktober
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer