Nederlands Studenten Kampioenschap 2-4 oktober
08/10/2015
Klasse-evenement Muiderzand, 10 oktober, Dart18
14/10/2015
Nederlands Studenten Kampioenschap 2-4 oktober
08/10/2015
Klasse-evenement Muiderzand, 10 oktober, Dart18
14/10/2015

Daar staan we dan voor de Ruif na een gezellige kroegentocht als eindegroeitijdactiviteit, op 8 oktober 2015 wanneer we eindelijk onze C-brevetten krijgen uitgereikt. We zijn dan officieel leden van DSWZ Broach.

Op zo’n moment denk je even terug aan afgelopen weken. Na een geweldige intro in het thema van ‘de Finding Broach onderwaterspelen 2015’ lagen de verwachtingen voor de groeitijd hoog. De aspirant-leden kenden elkaar inmiddels wel, maar nu nog de rest van de vereniging.

Het eerste evenement van de groeitijd was op 1 september, de tweede collegedag. We kregen een zeer nuttige lezing over het op- en aftuigen van een J22 van de vlootcommissaris. Daarna werd aangekondigd dat wij, de aspirant-leden, een groeitijdfeest moesten organiseren. Enthousiast begonnen we meteen aan onze eerst vergadering om de taken te verdelen. In het weekend van 5 en 6 september werd er een trainingsweekend georganiseerd voor de enthousiastelingen, in dit weekend was er veel wind en werd er fanatiek gevaren.

De tweede gezamenlijke activiteit was de beroemde en beruchte ‘pannenkoekenrace’. Een aantal Broachleden hadden zich al verzameld om onze strijd te aanschouwen. Wij moesten lopen als een krab, rondjes draaien om een blikje bier, rennen en zwemmen. En ondertussen natuurlijk een aantal pannenkoeken naar binnen werken. Na getracht te hebben het meel uit ons haar en kleding te verwijderen ging de BBQ aan en het werd nog een heel gezellige avond!

Ondertussen waren de voorbereidingen voor het groeitijdfeest in volle gang. Vergaderen met 15 man bleek niet altijd even efficiënt, maar de sfeer zat er wel goed in! Echter, de voorbereiding zit natuurlijk niet alleen in het vergaderen. Uitnodigen van gasten is ook heel belangrijk, zo zijn we langs geweest op de borrelavonden van ‘De Blauwe Schuit’ in Leiden, ‘Histos’ in Utrecht en ‘RSZV De Zeil’ in Rotterdam om ons feest te promoten.

Verder was er nog een campagnelezing waarop alle mogelijkheden binnen Broach aan de aspirant leden werden duidelijk gemaakt. En een tweede trainingsweekend waar iets minder wind was, maar alsnog fanatiek werd gezeild.

Toen brak eindelijk de dag aan waar we al zo lang naar uitkeken en mee bezig waren geweest, 30 september, de dag van ons groeitijdfeest ‘Can you feel the Broach tonight’. Na nog een paar last-minute voorbereidingen zoals een liedje schrijven en boodschappen doen heeft iedereen volgens mij een superavond gehad! Ik denk dat we kunnen concluderen dat het promoten bij andere verenigingen geslaagd is want de Thorboot stond helemaal vol!

De week erna, week 6 van het collegejaar was alweer de laatste week van de groeitijd met het B-KID diner en de eindegroeitijdacitiviteit. Tegen de verwachtingen in gingen we niet bowlen, niet lasergamen, maar een kroegentocht doen. We kregen vijf verschillende foto’s van uitzichten uit kroegen en moesten zo uitpuzzelen waar ze in delft lagen. In elke kroeg kregen we een biertje en moesten we hoogwaardige vragen, over de vereniging, de leden, het NSK en meer, beantwoorden. Hierbij leverde elke goed beantwoorde vraag punten op, maar ook hoe hoger het percentage van je drank hoe meer punten. Want ja meer bier is meer beter. Na deze vijf kroegen kwamen we met zijn allen bijeen bij de Ruif, waar we dan toch eindelijk officieel lid werden gemaakt van DSWZ Broach.

Volgens mij kan ik wel namens alle nieuwe Broachers spreken als ik zeg dat ik een superleuke tijd heb gehad, me al een echte Broacher voel en heel veel zin heb in de volgende activiteiten als volwaardig lid.

Bedankt groeitijdcommissie voor de goede organisatie!

Leave a Reply

Groeitijd Zomer 2015
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer