Broach bij de Eredivisie Zeilen

Vooraankondiging Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’
02/07/2016
Dart18 WK: we zijn er klaar voor!
31/07/2016
Vooraankondiging Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’
02/07/2016
Dart18 WK: we zijn er klaar voor!
31/07/2016

Na Monnickendam en Giesbeek werd Team Braasemermeer voor de derde keer op rij vertegenwoordigd door minimaal een Broach lid tijdens een Eredivisie evenement. Ditmaal waren het Thomas Hajonides en ik, Maarten Gabriel, die zaterdag en zondag de J70’s mochten bespelen.

Door Maarten Gabriel

Zaterdag ochtend vroeg uit de veren en samen vertrekken uit Delft. Er was wind en zon voorspeld, het ideale recept voor een mooie zeildag. Naast deze mooie weersomstandigheden gingen onze hartjes ook sneller kloppen van de uitdaging die voor ons stond. Team Braassemermeer had op vrijdag een prachtige 5e plaats neergezet. Deze plaats moest op zijn minst verdedigd worden, maar bood ook nog zicht op het podium!

Man, wat gingen we hard die dag. Niet alleen omdat er vlagen flinke wind over de plas vlogen, ook ten opzichte van de tegenstanders wisten wij ze goed te vinden en te gebruiken. Marco, onze stuurman, wist de boot magistraal te balanceren op het randje van controle in de downwinds, waardoor wij lachend de concurrentie passeerden. Door de harde wind heeft het comité een flight moeten afblazen, maar onze 1-2-1-2 serie stond vast en onze greep naar het podium was begonnen!

Dag twee was echter een heel ander verhaal. De wind was geminderd dus het veld lag dichter bij elkaar. Race 1 van zondag gingen we als eerste door de gate om als laatste te finishen, een resultaat wat de valse toon aangaf voor de rest van de dag. Na het neerzetten van een teleurstellende 6-3-4 reeks wisten we een mooie 2 te varen. De eerste zuivere noot van die dag. Eindelijk hadden we rust in de boot gevonden en vol goede moed gingen wij de volgende en tevens laatste wedstrijd in. Goede start, hard naar de bovenboei en als derde rond die ton. Maarja, onze concurrentie voor ons had de gennaker nog niet omhoog en wist hiervan slim gebruik te maken door ons een loef-lij straf op te leggen. Netjes draaiden wij ons rondje om vervolgens nog een rode vlag te krijgen! Die gennaker top moet wel echt onder de giek zijn, en niet 5cm erboven. Onder enig gemor de wedstrijd uitgevaren, maar van twee strafrondjes in de downwind herstel je niet meer…

Een 6e plek, meer zat er uiteindelijk niet in in Aalsmeer. Maar wat een prachtig evenement is het Eredivisie Zeilen wederom geweest. Met een goed humeur gaan we nu de zomer in en genieten van vele vakanties, al dan zeilend of niet. Volgend evenement staan we er in ieder geval weer vol energie!

Leave a Reply

Broach bij de Eredivisie Zeilen
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer
Wie dit leest trekt een bak! xxx WebCie