Laatste editie Nestor Trophy 2016

Maritiem Watersport|TU Delft ‘Slag om Delft’ weer een succes!
18/11/2016
Campagneteams Laser en F18
01/12/2016
Maritiem Watersport|TU Delft ‘Slag om Delft’ weer een succes!
18/11/2016
Campagneteams Laser en F18
01/12/2016

Het kalenderjaar loopt langzaam aan op zijn einde en zo ook de Nestor Trophy 2016. Dus hoog tijd voor de vierde en laatste editie van deze serie teamzeil evenementen!

Zondagmorgen om 7 uur je bed uit. Dat valt zwaar met het weerbericht van de dag ervoor in het achterhoofd: temperaturen dicht tegen het vriespunt en niet bijster veel wind. Maar in Medemblik aangekomen viel het alles mee, we werden verwelkomt door een aangenaam zonnetje en het bericht dat er toch 14 knopen wind zou zijn! Ook Marc Bolier was erbij om iedereen die te vroeg zou starten terug te vlaggen. Deze editie werd op de Elliot gevaren, en gezien het weinige daglicht dat we deze dagen nog over hebben, werd er vlot begonnen met een round robin. Zes wedstrijden moesten we varen, die in niveau verschilden van het compleet voorbij zeilen van de competitie, tot een aantal spannende wedstrijden waarbij er snelle tactische besluiten moesten worden genomen om situaties in ons voordeel uit te spelen.

Als je het nog eens wilt leren, vraag dan aan Sanne  hoe je puur op intimidatie je tegenstander overstag laat gaan! Vijf wedstrijden op rij wisten wij in ons voordeel te beslechten, de laatste wedstrijd was tegen RSZV, een team dat in vorige edities telkens te sterk bleek. Met scherpe blikken stapten we de boten in. Vanaf het begin was het al spannend, RSZV zocht direct een confrontatie op, maar schippers Sanne en Thijs lieten zich niet gek maken. In het eerste upwind rak raakten we iets achter, maar door ontelbaar veel tackjes wist Sanne een boot van RSZV helemaal gek te maken en liepen we weer in. De teams waren ontzettend aan elkaar gewaagd en in de laatste downwind leken wij het voordeel te hebben. Op een protest van Thijs voor een contactmoment met RSZV werd geen straf uitgedeeld en toen ging het snel. Vier boten stevenden op de finish lijn af, afwisselend het voordeel nemend en de ander proberen van de finishlijn weg te duwen. Twee bootlengtes voor de finish ging het mis, er ontstond een ontzettende chaos, waarop protest vlaggen de lucht in schoten.. Met spanning keken we naar de umpire, welk team kreeg de straf, en moest dus vlak voor de finish een penalty nemen, en dus de wedstrijd verliezen? Een fluitje.. Een rode vlag, jammer, dat waren wij. Ik keek naar een boot van RSZV, een knikje volgde, we zijn samen de finish over gevaren, want iedereen wist dat de wedstrijd gevaren was.

Vandaag mochten we dus de tweede plaats opeisen, maar dat was niet het enige, want ook de eindstand van het overall klassement werd bekend gemaakt. Over 2016 mag Broach de tweede prijs meenemen voor de Nestor Trophy! Ik vond het ontzettend geslaagd en wil alle Broachers die dit jaar voor onze vereniging uitgekomen zijn bedanken en feliciteren met dit resultaat! Wat mij betreft tot volgend jaar!

 

Geschreven door: Jurgen Eijsink

Leave a Reply

Laatste editie Nestor Trophy 2016
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer