Lustrumactiviteit: boulderen

Winterwedstrijd J22
22/02/2017
Nestor Trophy #1: teamzeilen in Sneek!
15/03/2017
Winterwedstrijd J22
22/02/2017
Nestor Trophy #1: teamzeilen in Sneek!
15/03/2017
Op donderdag 2 maart heeft de 6e activiteit van het lustrumjaar plaatsgevonden. Boulderen, Bikken en Borrelen. Deze keer iets sportiefs! Zo stonden er aan het eind van de middag zo’n 15 mensen voor de deur van de Boulderhal in Delft te wachten om een korte clinic te krijgen en vervolgens nog even vrij te klimmen.

Boulderen is klimmen op een wand van zo’n 4 meter hoog, je zit niet gezekerd. Op de grond liggen wel dikke matten om de eventuele val op te vangen. Op de wand zijn verschillende routes uitgezet. Die routes hebben verschillende kleuren en moeilijkheidsgraden. Van heel makkelijk tot heel moeilijk. Het doel is altijd om door gebruik te maken van één bepaald kleurtje de bovenste boulder met beide handen aan te raken. Als dat makkelijk lukt probeer je een niveau hoger. Zo blijft er voor iedereen altijd een uitdaging! Bij het boulderen heb je kracht en souplesse nodig, daarnaast is iedere route weer en soort puzzel. Kortom, een superleuke alternatieve training voor een zeiler! Het was vooral leuk om te zien dat de meesten best wel fanatiek waren en elkaar een beetje uitdaagden.

Nadat iedereen zich een tijdje had vermaakt met boulderen arriveerden de pizza’s die we gezellig bij de Delftse Stadsbrouwerij de Koperen Kat hebben opgegeten onder het genot van een speciaal biertje. Er is daarna nog lang door geborreld.. Sommigen waren zelfs om 03:33 uur op 03-03 nog wakker om dit heugelijke tijdstip van het 3e lustrumjaar te celebreren!

Leave a Reply

Lustrumactiviteit: boulderen
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer
Wie dit leest trekt een bak! xxx WebCie