J22 // Favoriet voor de wereldtitel!

NSK Teamzeilen: driemaal scheepsrecht?
24 mei 2017
F18 // Ronde om Texel
12 juni 2017

J22 // Favoriet voor de wereldtitel!

De J22 Worlds zijn al twee dagen onderweg en onze Broach teams staan er erg goed voor. Vooral door team ButJet worden momenteel alle verwachtingen overtroffen: ze staan na twee dagen zeilen met een comfortabele marge op de eerste plek en hebben de beste kaarten om de wereldtitel te pakken!Alle races zijn dit weekend live te volgen op de website van de North Sea Regatta. Volg onze Facebookpagina voor updates van onze teams! De officiële resultaten zijn hier te vinden!

Na twee dagen zeilen maakt een zeilteam met vier leden van de Delftse studenten wedstrijdzeilvereniging Broach kans op de wereldtitel in de J22-klasse. Het evenement vindt plaats tot en met zondag in Scheveningen. Met een voorlopige eerste plaats in het klassement heeft het team een comfortabele voorsprong opgebouwd ten opzichte van de nummer twee. Vandaag en morgen zullen de laatste twee dagen van het wereldkampioenschap plaatsvinden.

Omdat het WK in Nederland plaatsvindt zijn in het deelnemersveld van 39 boten veel ervaren oud-J22-zeilers te vinden die voor dit evenement weer hun boot hebben opgeknapt en afgelopen winter hard hebben getraind. Daarnaast ontwikkelt de J22 klasse zich als een populaire klasse voor studenten. Zo varen er zestien leden van Broach mee dit evenement. De andere drie boten van Broach varen ook goed mee en staan op dit moment op een 4de, 10de en 26ste plek. De voorspelling is dat er dit weekend meer wind zal staan dan afgelopen dagen. Tot nu toe was het erg lastig om te anticiperen op de omstandigheden. Twee ochtenden was er te weinig wind om de haven te verlaten, dus werd er op de wal gewacht tot de wind op zou steken. Eenmaal op het water was de wind net voldoende om tegen de stroom in te komen. Gelukkig konden de Delftse studenten hun concentratie lang genoeg bewaren en maakten ze de juiste strategische beslissingen. Donderdagavond was er na de wedstrijden een feestelijke opening inclusief diner georganiseerd door de klasse organisatie, dit zorgde voor een gezellige sfeer binnen de hele klasse gedurende het hele evenement.

Zondagmiddag zullen we weten of het de studenten van Broach is gelukt om hun eerste plek te behouden. Via hun site en facebookpagina kunt u op de hoogte blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *