[:nl]J22 // Delta Lloyd ONK[:]

J22 // North Sea Regatta (J22 Worlds)
13 juni 2017
Dart18 // ONK
17 oktober 2017

[:nl]J22 // Delta Lloyd ONK[:]

[:nl]15 tot en met 17 september 2017 stond het Open Nederlands kampioenschap in Medemblik op het programma. Voor dit evenement moest ook het gewichtslimiet van 275 kg weer gehaald worden, dus wij moesten de nodige kilootjes verliezen. Na enig afvalwerk konden we toch aan de start verschijnen.

De eerste dag begon met regen, er was wel een mooi windje die in de loop van de dag aantrok tot ongeveer 15-16 knopen. We begonnen de dag sterk met een goede start en een goede eerste helft van de wedstrijd, helaas konden wij dit niet vasthouden en zakte wij terug naar een 6eplaats. De wedstrijden erna herpakten wij onszelf en voeren we twee keer een 2e plaats. Na de eerste dag bezetten wij de 3e plaats in het klassement.

De tweede dag was een lastige dag, doordat er veel buien overtrokken draaide de wind veel. Wij hebben die dag 2 wedstrijden kunnen varen. Iets minder goede resultaten die dag, we voeren een 4e en 5e plaats. Maar na het eind van de dag stonden wij nog steeds 3e, de hele top stond dicht bij elkaar.

Toen de laatste dag was aangebroken  stonden de nummers 2 tot 4 dicht op elkaar dus het kon nog alle kanten op. We begonnen de eerste wedstrijd erg goed maar helaas zakten wij weer terug naar de 5e plek door de grote winddraaiingen. De wind nam nog wat verder af en de spanning nam toe want we waren teruggezakt naar de 4e plaats. De volgende wedstrijd moest dus goed zijn. Na een goede start namen wij de leiding en hebben we de hele wedstrijd op kop gevaren om zo als eerste over de finish te komen!
Vervolgens zakte de wind er helemaal uit en door de buien moesten we lang wachten op de laatste start. Na 1 uur wachten begon de laatste wedstrijd, deze werd echter halverwege afgebroken wegens gebrek aan wind. Al met al een mooi evenement waar wij erg tevreden over zijn met als resultaat een mooie 3e positie!

 

Het andere Broachteam gevormd door Lisanne Nijdam, Timen Petri, Tomas te Velde en Iris van Gerrevink is net naast het podium op een 4e plaats geëindigd.

 

Geschreven door: Thom van der Starre, team Duckies (Thom van der Starre, Maarten Berendschot, Cedric Willekens en Jesper Overbeeke)
Foto: Klaas Wiersma Media
[:]

Comments are closed.