[:nl]Broachers aanwezig bij de start Volvo Ocean Race[:en]Broach members present at start Volvo Ocean Race[:]

Dart18 // ONK
17 oktober 2017
J22 // terugblik campagne 2017
15 november 2017

[:nl]Broachers aanwezig bij de start Volvo Ocean Race[:en]Broach members present at start Volvo Ocean Race[:]
Toen ons (Jan en Willem van Doorn) werd gevraagd of we mee wilden gaan naar de start van de Volvo Ocean race, twijfelden we geen minuut. Een weekendje Spanje om de start van een van meest prestigieuze zeilwedstrijden ter wereld te zien, wie wil dat nou niet?
Op zaterdag moesten we helaas wel vroeg opstaan, maar we hadden wel een fantastisch weekend voor de boeg. Eenmaal aangekomen in Alicante besloten eerst even uit te rusten, om daarna het Race Village te bezoeken. In de Race Village was het behoorlijk druk en er heerste een gezellige sfeer. Tussen de mensenmassa liepen ook enkele zeilers van de deelnemende teams rond. Na een middagje in het Race Village waren uitgenodigd om op de borrel te komen van Team Brunel. Bouwe Bekking was er ook bij en we konden zelfs even een praatje met hem maken. Uiteraard hebben we hem ook verteld over Broach. Hij vond het erg leuk dat we lid zijn bij Broach. Dit was dan ook het absolute hoogtepunt van de dag.De volgende dag gingen we na het ontbijt weer naar de Race Village om de start van de race bij te wonen. Rond 12:00 werden alle teams gepresenteerd en niet lang daarna verlieten de schepen de haven van Alicante. Wij gingen rond die tijd ook het water op om de start mee te maken.

Na de start voeren de schepen eerst nog een korte wedstrijdbaan, om daarna echt te vertrekken naar Lissabon. Tijdens wedstrijd zijn we een aantal keer bijzonder dicht in de buurt geweest van de wedstrijdboten; zo hebben goed kunnen zien hoe zwaar het is om aan de Volvo Ocean Race mee te doen. Het was ook ronduit spectaculair om te zien hoe hard de zeilboten al gingen bij relatief weinig wind. Het was dan ook moeilijk om ze bij te houden en toen de boten echt weg waren, keerden wij terug naar de haven. De volgende dag was het helaas al weer tijd om terug te keren naar Nederland, maar we hadden zo wel mooie herinneringen aan dit weekend.
Geschreven door: Jan van Doorn

Comments are closed.