Terugblik Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’ 2018

Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’ 2018
20 maart 2018
J22 // Van Uden Reco Regatta
30 april 2018

Terugblik Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’ 2018

Op zondag 25 maart 2018 vond ons jaarlijkse matchrace evenement in het centrum van Delft plaats. De zogenaamde ‘Slag om Delft’. 6 teams bestaande uit drie zeilers hebben in de J22’s één-tegen-één wedstrijden gevaren in het nauwe vaarwater van de Zuidkolk.

Voor de organiserende commissie en vrijwilligers die kwamen helpen met het opbouwen van de tenten begon de dag al heel vroeg. Om 6 uur ’s ochtends (in de nacht was de zomertijd ingegaan, dus het voelde extra vroeg) stonden ze al klaar op de Scheepsmakerij kade om de auto en aanhangwagen uit te laden! Na iets meer dan twee uur was het walgedeelte met partytenten helemaal opgebouwd, inclusief catering hoek en zwembadje met op-afstand-bestuurbare zeilbootjes.

Langzamerhand kwamen ook de deelnemers aan. Op 9:00 stond namelijk al de skippersmeeting gepland! Helaas was er nog erg weinig wind op de Kolk en zijn we wedstrijden wat later gestart dan oorspronkelijk op de planning stond.

Dit jaar was de ‘Slag om Delft’ extra bijzonder, zo hebben we dit jaar samengewerkt met het Sailing Innovation uit Den Haag. Zij hebben een project lopen ‘Zeilwedstrijd van de toekomst’, waarin ze het zeilen aantrekkelijk en goed te volgen willen maken ook voor niet-zeilers. De ‘Slag om Delft’ diende als testevenement hiervoor. De J22’s werden uitgerust met camera’s zowel op het achterdek als boven in de mast. Bovendien stonden er ook nog een paar vaste camera’s op de kant rondom het water. Tenslotte waren er ook nog GPS trackers in de boten en op de boeien gemonteerd. Al deze data werd ter plekke geregisseerd en leidde uiteindelijk tot een mooie live stream op de Facebookpagina van Broach! Klik hier om de live stream te bekijken.

Terug naar de wedstrijden, na een lange Round Robin met nog steeds weinig wind is er uiteindelijk besloten om alleen nog maar een ‘best of three’ finale tussen de twee beste teams te varen vanwege de tijd. Zoals de commentator mooi verwoordde was de finale een heuse strijd tussen twee Broach generaties, een team bestaande uit een groep van één van de eerste Broachleden en drie van onze huidige actieve leden hebben twee hele leuke spannende wedstrijden gevaren. Uiteindelijk is het team van Persijn Brongers als winnaar uit de strijd gekomen!

Al met al kunnen we volgens terug kijken op een supermooie dag! Het was heel lekker weer, het zonnetje scheen en er was net genoeg wind. Het was de hele gezellig druk rondom onze tenten en de mini zeilbootjes. Een grote groep ouders (van de eerstejaarsleden) heeft daarnaast ook nog een speciale rondleiding gehad door de stad.Tenslotte willen we onze sponsors bedanken voor het mede mogelijk maken van dit evenement:

Maritiem Watersport en IHC bedankt!

Comments are closed.