Hoe kom je nog rond als student?

Dart18 // KE1 Muiderzand
3 mei 2018
J22 // Campagneteam Europees kampioen!
16 mei 2018

Hoe kom je nog rond als student?

Save money

Tsja, welke student zit nou niet krap bij kas. Je kan je ouders lief aankijken of geld gaan lenen, daar wordt niemand veel gelukkiger van. Je kan het uiteraard ook zelf oplossen. Hier lees je 3 creatieve manieren om geld te besparen en rond te komen als student.

 

Boodschappen doen

Iedereen moet wat eten voor het slapen gaan. Ga eens een keertje rond 5 uur naar de supermarkt, grote kans dat je korting krijgt op verse producten. Dit kan zo maar oplopen tot 35 % korting op bijvoorbeeld gebak, brood, groente, vlees of broodbeleg. Bovendien kun je inspiratie halen uit deze producten voor je maaltijd. Deze truc werkt ook op zaterdag als de supermarkt op zondag is gesloten.

 

Samen is leuker!

Niemand is graag in zijn eentje, zeker niet tijdens het avondeten. Vraag je huisgenoot, buurvrouw, hospita of klasgenootje om samen te gaan eten. Ook scheelt dit weer erg in de kosten van de boodschappen. Maak er een leuke en gezellige avond van, zo leer je elkaar ook weer beter kennen,een win-winsituatie.

 

Vaste lasten reduceren

Vaste lasten kunnen de pan uitrijzen. Je vaste lasten zoals gas, water en licht kunnen daarom ook vast wel goedkoper. Met een vergelijkingswebsite kun je bijvoorbeeld je energie vergelijken bij je huidige aanbieder met andere potentiële aanbieders.

Er zal vast wel een goedkopere aanbieder zijn dan je huidige. Misschien komen er ook wel betere voorwaarden bij. Deze laatste manier om je energie te vergelijken levert je waarschijnlijk de meeste winst op. Je gas water licht contract kan zo maar een sluipmoordenaar van je studenten budget zijn.

 

Je hebt net 3 creatieve manieren gelezen om geld te besparen in je studententijd. Welke ga jij als eerste gebruiken? Misschien hebben je medestudenten of huisgenootjes er ook nog wat aan jouw net toegenomen kennis.

 

Comments are closed.