Kandidaatsbestuur 2018-2019
6 juni 2018
Sailing Champions League
19 juni 2018

NSK Teamzeilen

Op 1, 2 en 3 juni was het zo ver. Het NSK Teamzeilen vond plaats. Dit jaar met wel 20 Broachers. Twee teams van zes in de silverfleet op valken en één team van acht in de goldfleet op maxfun’s.

Het doel van de silverfleet is om het teamzeilen onder de knie te krijgen en het doel van de goldfleet is om de R.S.Z.V. te verslaan.
Om dat voor elkaar te krijgen werd er van te voren flink getraind. Eén keer op de J22’s en één keer op de maxfun’s. Op vrijdag 1 juni, na college, is een aantal leden naar Maasland gefietst om op de 16m2 van mijn vader te trainen. Na het zeilen stond de pasta op tafel en konden wij bij familie Van den Heuvel aanschuiven en een goede maaltijd naar binnen schuiven voor wij vertrokken richting Rotterdam.
Voor we naar de R.S.Z.V. liepen zijn we nog even naar langs de AH gegaan voor de laatste inkopen. Daar werd het gelijk duidelijk dat Rotterdam een studentenstad is. De ice-jes waren samen met de rietjes en de kratten bier in de aanbieding. Daar hebben wij natuurlijk gebruik van gemaakt. Vervolgens liepen we door naar de R.S.Z.V. waar de borrel al begonnen was. Nadat we ons hadden aangemeld zochten we de bedden op. De bedden waren stapelbedden in een legertent. Na de nodige biertjes zochten we deze bedden op en dat sliep verrassend goed.
De volgende ochtend kwam al vroeg iemand de tent in om ons wakker te maken. Het ontbijt stond nog niet klaar dus het we konden nog wel even blijven liggen. Maar tijdens de borrel was het idee ontstaan om ’s ochtends een ochtend duik te nemen. ’s Morgens leek dit een iets minder goed idee maar afgesproken is afgesproken dus wel liepen met z’n vijven naar de steiger om hier onze ochtend fris te beginnen. Er kwamen wel een aantal rare blikken want wie gaat er ’s ochtends nou voor zijn lol zwemmen. Gelukkig kwam het zonnetje snel door en was het water opgewarmd. Een ochtendduik werkt goed tegen de brakheid. Helemaal opgefrist en klaar voor een dag zeilen kwamen we het water weer uit. Ondertussen was ook het goldfleet team van Broach aangekomen.
Toen alle teams aanwezig waren begon de schippersmeeting. Na de meeting was het tijd om het water op te gaan. Zoals voorspeld werd stond er een lekker windje. Het goldfleet team vertrok naar de ene baan en de silverfleet naar de baan aan de andere kant van de plas. Team Champagne begon op de valken en team eenbierje(s)per werd op een rip naar de scoutingboot gebracht. Daar vertoefden wij de hele dag, voor de lunch was gezorgd dus het enige wat wij hoefde te doen was zeilen en zonnebrand smeren.
Nadat iedereen een wedstrijdje had gevaren kregen we een clinic en vervolgens was er duidelijk een verbetering te herkennen in het teamzeilen. In het eerste wedstrijdje kwamen de valken niet eens bij elkaar in de buurt maar naarmate de dag vorderde werden ook onze teamzeil skills steeds beter. Aan het eind van de dag stond team Champagne vierde en team eenbierje(s)per eerste!
Aan de kant hoorde we dat het goldfleet team het ook goed had gedaan en tweede stond, dat was een goede reden om een bierje te drinken en daarna nog eentje. Terwijl de nabespreking bezig was werd de barbecue aangestoken en konden we een goede bodem leggen voor het themafeest ‘Diep in de zee’. Na het feestje gingen het goldfleet team weer terug naar Delft. De twee silverfleet teams borrelde nog even door en zochten daarna moe maar voldaan de stapelbedden in de tent op.
De volgende dag ging de wekker weer vroeg. Iets minder fris en zonder ochtendduik stonden we aan het ontbijt waar we moeizaam een boterham wegwerkte. Vervolgens was de schippers meeting, vandaag is de dag van de finales! Eenmaal op het water had iedereen zijn energie weer terug gevonden en vol goede moed begonnen we aan de dag vol met wedstrijden. Na een aantal keer de Round Robin te varen was het tijd om de finale te varen. Eerst de om de 3e en 4e plek waarbij team Champagne op het na 2 protesten voor het andere team de 3e plek op het nippertje heeft gepakt. Vervolgens de finale voor de 1e en 2e plek. Hierin voer team eenbierje(s)per na 3 wedstrijden hebben zij de eerste plek weten te pakken!
Nadat de silverfleet beslist was zijn we met z’n alle de finale wedstrijd van de goldfleet gaan kijken. Deze was als vanouds tussen Broach en R.S.Z.V. Helaas trok Broach na twee wedstrijden aan het kortste eind en pakte ze de tweede plek. Terug in het clubhuis stond het bier koud en was de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking sloten we het weekend af met alle Broach teams in Vapiano om daar een pizza te eten, daarna konden we moe maar voldaan naar huis.


Geschreven door Julia van den Heuvel

Comments are closed.