Hoe kom ik van A naar B zonder studenten OV?

Trainingsweekend 16 – 17 juni
21 juni 2018
SB20 Grand Slam – Cowes week 2018
6 augustus 2018

Hoe kom ik van A naar B zonder studenten OV?

Hoe kom ik van A naar B zonder studenten OV?

Je bent klaar met je studie en kunt niet meer gratis reizen met het openbaar vervoer.
Je hebt werk gevonden in een stad, maar je hebt wel vervoer nodig om er te komen, wat is de beste optie? Je zou met het openbaar vervoer kunnen blijven reizen, maar misschien is het voordeliger of handiger om een goedkope occasion te nemen. Hieronder gaat het verder over de beste optie voor jou.

Het openbaar vervoer

Bij het openbaar vervoer kan je altijd terecht, maar is niet altijd even handig. Als je ver van het treinstation woont zou je eerst met de bus naar het treinstation moeten gaan en met de trein naar de stad gaan. Meestal ligt je werk niet in de buurt van het station dus zou je met de bus moeten gaan en nog een stukje moeten lopen. Dan bestaat er ook nog zoiets als dalurenkorting, maar meestal reis je niet in die daluren dus heb je daar niet zoveel aan. Het ligt er vooral aan waar je woont en waar je werk is. Als dit heel handig uitkomt zou het een goed idee kunnen zijn om met het openbaar vervoer te reizen.

Goedkope occasion

Zoals hierboven al stond komt het niet altijd goed uit qua locatie. Daarom zou een goedkope occasion een betere oplossing zijn, want het is dan minder gedoe. Met de auto kan je overal makkelijk heen. Je hebt je eigen ruimte, daarmee bedoel ik dat je bij het openbaar vervoer soms moet staan, het is heel druk, vertragingen of treinen
rijden niet vanwege slechte weersomstandigheden. Met de auto ben je wat minder afhankelijk. Let er wel op dat je bij een auto een autoverzekering nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg sites waar je een autoverzekering vergelijken kunt en je kan daar meestal goede adviezen vinden voor studenten. Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien van occasion voor studenten aanbevolen door de ANWB.

Volkswagen Lupo/ Seat Arosa
Deze twee auto’s zijn twee kleine, goedkope en betrouwbare auto’s. De ANWB raadt aan om de bouwjaren 1997 tot en met 2005.

Ford Ka
Je kent hem vast wel, je ziet ze geregeld. Het is ook een kleine, goedkope en betrouwbare auto. Het voordeel hiermee is dat de Ford Ka populairder is dan de andere twee hierboven. De ANWB raadt de bouwjaren 1997 tot en met 2008 aan.

Comments are closed.