Broach tijdens de OWee
15 augustus 2018
WK RS500
4 september 2018

Sneekweek 2018

Eind juli, begin augustus was alweer de 83ste Sneekweek. Met twee Broach teams waren we dit jaar aanwezig: het campagneteam (Michelle, Jesper en Cedric) en een gelegenheidsteam (Sander, Julia, Jeroen en ik). De Sneekweek: een week lang kamperen op Starteiland, zeilen, chillen en in de avond feesten.

Om met het kamperen te beginnen: Julia had haar mega grote tent meegenomen, dat een belangrijk deel uitmaakte van het studentenkampement met onder andere Histos en RSZV. Alhoewel de tent een beetje gaar was, fungeerde hij de hele week prima met zon en weinig wind. Totdat: veel wind en regen… maar daarover later meer.

We hadden geluk dat de J22 klasse elke dag pas rond 13:00 startte. Dit betekende dus lange avonden op Starteiland (zeilersfeesten, borrel op de Orionisboot) of in Sneek. Jeroen is hier kind aan huis, wat erg praktisch is in een stad overvol met feestende en/of dronken mensen.

Om met het zeilen verder te gaan: elke dag was er een wedstrijd. De baan vinden had wel wat weg van schat zoeken. Al die boeien met nummers, die kriskras door elkaar liggen en dan ook alle andere klasse, die rond varen, was het af en toe een hele zoektocht. Maar afijn het campagneteam heeft heel erg goed gevaren: meerdere dagprijzen en de weekprijs. Het gelegenheidsteam heeft iets minder goed gepresteerd tegen al die geoefende J22-teams, maar er was zeker een steile leercurve aanwezig.

De dagprijzen van het campagneteam werden elke dag met open armen ontvangen, vooral de zitzakken. Tijdens alle chill momenten van de dag lag iedereen voor Pampus op, naast of tegen deze zakken. Want ja, wat hadden we het getroffen met het weer: elke dag zon en 25 graden. De wind kon iets meer, een dag hebben we zelfs niet kunnen varen.

Totdat het weer ineens omsloeg op donderdag. Iedereen om ons heen pakte donderdagochtend al in behalve Broach. En dit hebben we geweten hoor haha… Na al aardig wat regen over ons heen gekregen te hebben die dag, waaide er in de avond windkracht 11 over ons heen. Hier was de tent niet tegen bestand en deze stortte dus ook in… Daar stonden we dan in de regen en wind. Spullen waren weggewaaid, alles was nat, kortom ellende. Maar gelukkig konden we rekenen op medezeilers op het eiland en de organisatie van de Sneekweek. Uiteindelijk hebben we een droge slaapplek aangeboden gekregen in het trainingscentrum op het eiland, waarvoor dank. De dag erna hebben we alles opgeruimd, de tent in de container gegooid en zijn we veilig terug naar Delft gereden.

Kortom het was weer een geslaagde Sneekweek, wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Groetjes,
Emma Kok

Comments are closed.