[:nl]Dart 18 Seizoens terugblik[:]

[:nl]Campagne jaar team sJoeff[:]
15 november 2018
[:nl]Nestor Trophy 10 & 11 november[:]
27 november 2018

[:nl]Dart 18 Seizoens terugblik[:]

[:nl]In oktober 2017 hebben Joshua Slik en ik (Maxime Verschoor) besloten om en campagne jaar te gaan varen op de Dart 18. We hebben ons toen direct ingeschreven voor de wintertrainingen die in november begonnen, zodat we meteen bezig konden gaan met een van onze doelen namelijk, nieuwe kennis binnen de vereniging brengen. De trainingen waren steeds opgebouwd uit een theoriedeel en daarna het zeildeel zodat alles wat we geleerd hadden meteen toe konden passen. Wij hebben hier ontzettend veel van geleerd en het hield ons ook nog eens enthousiast om in de kou te blijven varen.

In december hebben het ons campagnecontract getekend, dus toen begon het pas echt. Wij hebben heel regelmatig getraind en natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden gevaren met als hoogtepunt het WK op het Comomeer in Italië. Het WK was echt super gezellig en heel leerzaam. Het prachtige aan de Dart18-klasse is namelijk ook dat iedereen elkaar super graag wil helpen.

We hebben heel het jaar jammer genoeg wel een beetje achteraan gevaren. Tijdens de laatste wedstrijd zijn we tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk aan 3 factoren heeft gelegen. Stijfheid, wijsheid en lijfheid (wat inhoud dat we misschien een beetje zwaar waren met z’n tweeën :p). Wat we zeker weten is dat het feit dat we niet hoog in het klassement hebben gevaren geen invloed heeft gehad op hoeveel we van het zeilen genoten hebben, want een Dart 18 is en blijft natuurlijk echt een prachtige boot.

[:]

Comments are closed.