WK Warnemünde team De Jeugd
03/10/2019
NSK Fleetracen Heeg 2019
15/10/2019

In het weekend van 20 tot 22 september was het Open Nederlands Kampioenschap in Medemblik. Met een delegatie van drie J22’s was Broach goed vertegenwoordigd. Op donderdagavond zijn alle boten naar Medemblik gereden. Om vervolgens naar onze huisjes te gaan in het mooi gelegen Wieteringwerf. Wat ze daar allemaal in de tuin hebben liggen, is echt de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.

Vrijdagochtend was een spannende ochtend, er moest ingewogen worden. Dit was voor het ene team iets makkelijker dan het andere team. Er werden nog verschillende rondjes hardgelopen in zeilpakken, ontbijtjes werden overgeslagen en drinken was al helemaal verboden. Maar een mooie 300 gram onder het maximale gewicht mocht iedereen uiteindelijk van start gaan.

Voordat de boten het water in mochten, werden er nog verschillende ontbijtjes gegeten. Ook was er nog wat onenigheid over de starttijd van de wedstrijd, maar uiteindelijk was iedereen op tijd op het water. Waar de wind ons nog wel naar het wedstrijdveld bracht, was deze ver te zoeken tijdens de wedstrijden zelf. Dit resulteerde in veel uitstel gedurende dag en uiteindelijk tot afstel. Gelukkig hebben wij ons wel kunnen vermaken met alle andere J22’s. De dag werd afgesloten met een klasseborrel. Hierna hebben wij onze weg weer terug gemaakt naar de huisjes om ons voor te bereiden op de volgende dagen.

Op zaterdag kon er dan echt worden gevaren. De wind was aanwezig, dat beloofde voor veel goeds voor de gehele dag. Voor twee teams van Broach was het toch redelijk spannend, er werd namelijk voor het eerst in die samenstelling gevaren. In het begin was het even inkomen, maar iedereen kon goed meekomen in het veld. Dit beloofde veel goeds voor zondag, waar nog veel punten te verdelen waren. Zaterdag werd afgesloten met een barbecue op het regatta centrum. Na de barbecue zijn alle teams op tijd terug naar de huisjes gegaan om de juiste voorbereidingen te kunnen treffen voor de dag daarna.

Voor zondag stond er nog iets meer wind, samen met een zonnetje werd het een zeer mooie dag waar de laatste plekjes werden verdeeld in het klassement. Na de laatste vier wedstrijden van de dag was het wachten totdat er gekraand kon worden om vervolgens naar de prijsuitreiking te gaan. We hebben over het gehele weekend een 3e, 4e en 7e plek weten te bemachtigen.

Al met al een zeer geslaagd weekend, waar sommigen voor het eerst kennis hebben gemaakt met het wedstrijdzeilen, het bier rijkelijk gevloeid heeft en er tussendoor ook nog gestudeerd werd.

Geschreven door Pam Witsenboer

Comments are closed.

ONK Medemblik J22
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer