Wintersport 2020 // La Plagne

BTP
29/01/2020
Slag om Delft // 2020
12/03/2020

Op zaterdag 1 februari gingen 20 enthousiaste Broachers op avontuur. Na een lange maar erg leuke busrit vol ABBA en gezelligheid zijn we eindelijk aangekomen in het prachtige La Plagne. Helaas moesten we wachten tot de kamers klaar waren, dus met al ons enthousiasme gingen de meeste Broachers de pistes verkennen in de regen. De rest genoot van een lekkere lunch.

Nadat alle kamers hadden gegeten, kwamen alle Broachers samen in één kamer om een drankje te doen en te bespreken dat skiën in de regen toch niet echt ideaal is. De volgende dag was de regen verdwenen en stond iedereen te springen om te skiën en snowboarden. Bijna iedereen stond klaar voor de eerste lift en de tijd om te genieten was aangebroken.

Nadat we allemaal samen op de top van de piste hebben geluncht, heeft iedereen nog een paar uur van het skiën genoten. Na het skiën zijn we naar de Après-Ski gegaan, waar Broachers dansten en plezier hadden tot het klaar was. Er moest nog gekookt worden, wat toch iets uitdagender was dan normaal, waarna iedereen ging ontspannen en de kaartspelletjes naar boven kwamen.

De volgende dag was er een sneeuwstorm. Sommige Broachers waren afgesloten op de berg en konden niet terugkeren naar het hotel, andere Broachers waren aan het chillen thuis en genieten van huisgemaakte soep en het mooie uitzicht. Die dag werd er gespeeld in de sneeuw, waar een sneeuwballengevecht niet bij kon ontbreken!

De rest van de week was het mooi weer, heel zonnig. Begin de dag met shotje Jager tegen de spierpijn en iedereen was klaar om voluit te gaan. De AkCie organiseerde een piste-lunch met een prachtig uitzicht waar iedereen bij aanwezig was. Maar dat was niet te vergelijken met de legendarische piste borrel die ze de dag erna organiseerden! Zelfs met alle turfjes die iedereen moest wegwerken, bleef er nog genoeg lekkers over.

Op de een na laatste dag was het dan eindelijke zo ver. De dag van de Chinese Downhill. Tijdens deze race wordt de koning of koningin van de piste bepaald. De laatste avond was na de Chinese Downhill dan ook een feit. Er werd nog een keer gekookt , spelletjes gespeeld en de lokale club werd nog een keertje opgezocht.

De volgende dag deden veel Broachers het rustig aan en genoten gewoon van de dag, de een ging naar de gletsjer, andere genoten van het zonnetje op een terras. Bij terugkomst was het tijd om in te pakken en te gaan. Al met al is het een super week geweest!

 

Geschreven door Lere Grishina

Comments are closed.

Wintersport 2020 // La Plagne
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer