Winnaars Slag om Delft 2020

Slag om Delft // 2020
12 maart 2020
[:nl]Corona Virus // Geen trainingen en borrels tot en met 28 april[:en]Corona Virus // No training sesseions and drinks up to and including 28th of April[:]
27 maart 2020

Winnaars Slag om Delft 2020

Slag om Delft 2020

Het blijft apart: een matchrace-evenement, maar dan midden in het centrum van Delft; De 15e editie van deze ‘Slag om Delft’, met de ‘Kolk’ als strijdtoneel, was met een primeur als tweedaags evenement een topevenement!

Zaterdag begon het jaarlijkse evenement, georganiseerd door de D.S.W.Z. Broach, met twee ’round robins’ (halve competitie). Namens Broach voeren in ons team, team OlDeColk, Derk Hillige als spi- en grootzeiltrimmer en Coen de Vries als schipper mee. Met bizarre en willekeurig lijkende (maar soms best verklaarbare) lokale effecten was het een ingewikkeld evenement. Na twee van deze competities zat de zaterdag er qua zeilprogramma op. Maar met de introductie van het tweedaags evenement werd ook een gezellig diner geïntroduceerd bij Huszár, die de hongerige zeilers en comité-leden van een voedzame pan truffelrisotto voorzag!

Zondag werd gestart met de kwartfinales, de spanning liep op. Nadat wij, team OlDeColk, op zaterdag als 2e waren geëindigd, startten we de zondag als 1e, door een stuurmanswissel bij internationaal bekend matchrace-team Dutch Wave. Dit gaf ons de kans om onze tegenstander voor de kwartfinales te kiezen, dit werd het andere Broach-team: het team van Laura Crowley! Na een lange ‘best of three’, waar stevig werd gestreden, pakte OlDeColk net de winst en verzekerde zichzelf van de halve finale; deze werd gevaren tegen het team van de Italiaanse Sebastiano. Na wederom een zenuwslopende best of three met winst af te sluiten was het wachten op de concurrent voor de finale. In de andere halve finale lukte het het team van Lizet de Vries (de zus van OlDeColk-stuurman Coen) met een enorm goede prestatie om van eerdergenoemde matchrace-team Dutch Wave te verslaan en zo de finale van de Slag om Delft tot een familiestrijd te maken.

Die finale was een spannende: de eerste pot won Coen, de tweede wedstrijd wist Lizet onder applaus van het publiek op een bizarre manier een 2-0 te voorkomen en won deze. De derde en laatste wedstrijd werd bepalend, en na een tot de finish spannende wedstrijd gewonnen door Coen, Olivier en Derk. Zij mogen zich dit jaar de ‘Koning van de Kolk’ noemen!

Geschreven door Coen de Vries

Comments are closed.