ONK Medemblik J22, SB20 // 2020

ONK Bruinisse RS500 // 2020
1 oktober 2020
Van Uden Reco Medemblik SB20 // 2020
15 oktober 2020

ONK Medemblik J22, SB20 // 2020

ONK Medemblik 2020

Van 18 tot 20 september, een van de laatste mooie zomerweekeinden van het jaar, ging ik als kersvers Broachkindje mee naar het Open Nederlands Kampioenschap in Medemblik. Op de borrel raakte ik verzeild in het team van Merle, Bas en Christiaan, dat nog op zoek was naar een enthousiaste voordekker. Dus daar gingen wij, met zijn vieren, vol goede moed op weg naar Medemblik.

Het beloofden een paar geweldige zeildagen te worden met een leuk team, goede wind en prachtig weer. In totaal deden drie Broach teams mee in de J22, een team in de SB20 en een team in de RS500.

De eerste dag lagen er acht J22’s aan de startlijn en het bleek die dag direct een vuurdoop als onervaren voordekker. De hoge golven en de flinke wind veranderden het voordek in een onstuimig stukje J22 waar ik niet tegen opgewassen bleek. Halverwege de tweede wedstrijd, na het ronden van de bovenboei verdraaide ik mijn knie en was een wissel van posities nodig om verder te kunnen varen. Gelukkig gooide dit geen roet in het eten en eindigde die wedstrijd in een mooie tweede plaats. Daarnaast liet de felbegeerde TackTick ons het hele ONK in de steek, omdat het door de weinige wedstrijden van dit jaar nog niet de nodige zonne-uurtjes had gekregen. Desondanks eindigde de eerste dag in spierpijn, wat blauwe plekken een vierde plek op het klassement.

De tweede dag begon ietwat gehaast toen de mast vliegensvlug gestreken moest worden omdat de spinnakerval de mast in was gegaan. Gelukkig hadden mijn teamgenoten dit al vaker gedaan en oefening baart kunst, dus lagen wij toch nog op tijd bij de lijn. Ook was die dag de lunch in het huisje blijven liggen, maar bleken de Snickers die wél mee waren een uitstekend alternatief. Die dag sloten wij namelijk af met een eentje en hiermee hadden wij de smaak te pakken! Dit maakte ons tweede in het klassement, maar zouden wij dit vol kunnen houden?

Voor de derde en laatste dag was het doel om de tweede plaats te verdedigen, wij hadden namelijk maar een kleine voorsprong ten opzichte van het team op de derde plek. De wind was deze dag aanzienlijk minder en dat was even omschakelen, maar wij zaten er lekker in. De laatste twee wedstrijden kwamen wij namelijk als eerste over de lijn! Euforisch om de tweede plaats in het eindklassement voeren wij terug naar de haven en precies op dat moment ging de TackTick aan.

 

Geschreven door Nienke Mullink

 

Comments are closed.