Zeeland Regatta, RS500 // 2021

OBK Oostende (BE), SB20 // 2021
1 augustus 2021
WK RS500 Comomeer 2e, 3e, 33e en een 50e plek.
30 september 2021

Zeeland Regatta, RS500 // 2021

In het (voor)jaar heeft het campagne team (Pirates of the Braassem) veel getraind. Nadat meerdere wedstrijden waren afgeblazen, ging de Zeeland regatta als eerste wedstrijd wel door. Als kersvers campagneteam gingen we donderdag avond de boten ophalen om vrijdag ochtend op tijd op weg te kunnen naar Veere. Met een zak warme broodjes gingen we op weg. Bij de jachthaven was alles goed geregeld. Aan alles was gedacht: wegwijzers, een slimme rijroute, kampeerplek en parkeerplaats.

Voor mij waren wedstrijden een nieuw fenomeen. Tot nu toe voer ik met mijn 470 op groot leeg water één kant op. En dan is een start toch best wel druk. Maar Jeroen (mijn stuur) heeft gelukkig veel wedstrijdervaring in zijn Splash.

Na een paar clinics was er een oefenwedstrijd. Als beginnend wedstrijdzeiler is het bij de start met verschillende klassen en een hoop boten best wel een chaos. Als enige RS500 hadden we het baantje goed gevaren en hadden dus de oefenwedstrijd gewonnen.

Zaterdag werden de eerste wedstrijden gevaren. De eerste wedstrijd vond ik vrij aardig gaan voor een eerste wedstrijd als team. Jeroen is van het “elke centimeter pakken die er te pakken valt”. Ik was nog aan het kijken naar wat er allemaal gebeurt in een wedstrijd. Het spel met de meeste snelheid en kortste afstand was voor mij nieuw. Ik ben gewend om de boot hard te varen en het maakte tot nu toe weinig uit in welke richting.

Zondag was er helaas weinig wind. Tijdens het uitstel is er een vrolijk studenten vlot gebouwd. Om bij het startschip duidelijk te maken dat we weer wilde starten, ging er een boot met het nummer “klaar voor de start” vlak langs het startschip. Na een aantal start pogingen zijn er nog twee wedstrijdjes gevaren met een 13e plek (van 20) als eindstand voor de 777. Niet slecht voor een eerste wedstrijd.

Daarna hebben we op de terugweg nog lekker spareribs gegeten in Scharendijke.

Comments are closed.