Buitenhuis Advies zoekt stagiair.
21/01/2022
Lente-intro 2022
20/04/2022
Buitenhuis Advies zoekt stagiair.
21/01/2022
Lente-intro 2022
20/04/2022

Zaterdag

Na een vrij kort voorseizoen (iets met corona) was het 19 maart eindelijk zo ver, onze eerste wedstrijd als team. Sterker nog de eerste keer varen zonder trainer!

De eerste wedstrijddag kan het best omschreven worden als suboptimaal. We begonnen met een valse start, een wokkel en een Broach nog voor de eerste gate. Door de harde wind waren wij echter niet de enige die problemen hadden met het zetten van de gen. Er waren verscheidene mooie Broaches te zien. Eenmaal in de upwind kwamen we weer in the flow en wisten we een hoop goed te maken. Uiteindelijk kwamen wij in de eerste wedstrijd als 12de over de finish.

Over de dag heen kregen wij de smaak te pakken en wisten van onze fouten te leren. Met een aantal goede bovenboei rondingen, wisten wij een paar plaatsjes in het eindklassement te stijgen. Helaas waren we zo gefocust op de havenrace met RSZV dat we de gate misten.
Desalniettemin stonden wij aan het einde van de eerste dag op een mooie tiende plaats.

 

Zondag

Zondag begon met ongelukkig nieuws, ons Floris was ziek geworden dus moesten wij snel op zoek naar vervanging. Dankzij Christiaan Feij konden wij toch nog aan de start verschijnen. Op zondag stond er beduidend minder wind. Dit leverde een compleet andere situatie

dan de dag ervoor. Licht weer zeilen blijkt nog een focus puntje te zijn voor ons. Dit maakte de dag er echter niet minder op en hebben we onze tiende plaats vast weten te houden (van de 15). Om het eerste evenement te vieren hebben we de dag geëindigd met
een gezellig etentje met team Subliem.

Kortom,
de warming-up was een SuBoptimaal maar leerzaam weekend. Met een hoop wijze lessen die wij mee kunnen nemen naar het volgende evenement.

Tot op het water!

Liefs
Team SuBoptimaal!

Comments are closed.

Warming-Up 2022
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer