Nestor Trophy: Braassem Cup

WK SB20 in Dublin
22/09/2022
WK SB20 in Dublin
22/09/2022

Even een wedstrijd organiseren. Toch? Tijdens de wissel-ALV werd door de leden vol enthousiasme gereageerd op het organiseren van de allereerste teamzeilwedstrijd vanuit Broach. Maar ja, je leest het goed, de allereerste teamzeilwedstrijd. Dus waar begin je dan? Ik neem je in dit artikel mee van de stemming tot de wedstrijd: hoe we van een leuk idee een succesvolle wedstrijd hebben gemaakt!

Al vrij snel na de stemming richtten Jacobine en Ezra de nieuwste broachcommissie op: de NTCO (NestorTrophyCOmissie). Er volgde een appje in de groepsapp met de vraag wie er tijd en zin had om zich bij de commissie te voegen. Gezien ik toch alle tijd had (tussenjaar ofzo), leek dat mij wel hartstikke leuk. Met Corlien en Kai die zich ook aansloten leidde dat tot een kleine maar complete commissie! Binnen no-time gingen we aan de slag tijdens gezellige commissievergaderingen en werksessies.
Ondanks dat de samenwerking gesmeerd liep, kwamen we ook zo onze hobbels tegen. Want de Braassemcup zou georganiseerd worden op 13, of nee toch 20, nee wacht 27 november. Twee datumwissels is totaal niet verwarrend. En ja, dan heb je ineens zoveel aanmeldingen dat je nog op zoek moet naar vijf extra boten. En wanneer ga je dan acht boten schoonmaken en in het water leggen? Dankzij de unlimited belminuten hebben we in de laatste week voor de wedstrijd hemel en aarde weten te bewegen en het allemaal te regelen.
De woensdag en vrijdag voor de wedstrijd stonden volledig in het teken van boten, boten en nog eens boten. Met fantastische vrijwilligers (nogmaals bedankt!) hebben we binnen anderhalve dag, deels in de regen, 8 boten weten schoon te maken, te kranen en aan de D-steiger weten te leggen. Door het schoonmaken veranderden sommige boten als hotwheels autootjes van groen naar wit.

Ook mocht het maken van een commissiefoto natuurlijk niet ontbreken. Op de zaterdag voor de wedstrijd hebben we nog een trainingsdag georganiseerd. Bij deze goedbezochte training leerden de deelnemers alle ins- en outs van het teamzeilen op het water. Super leerzaam en gezellig dus!

En dan eindelijk was het zover: de wedstrijddag! Na veels te vroeg opstaan en een wat moeizame start, konden we de wedstrijd starten. Er zijn ontzettend veel wedstrijdjes gevaren. We begonnen met Round Robbin en hebben King of the Castle en Best of the Rest daarna ook nog kunnen doen. Het was ontzettend leuk om te zien hoe alle verenigingen samenkwamen op het water. Mayday 2 is het gelukt om van plek 9 naar plek 2 (!!) omhoog te klimmen. Uiteindelijk ging Broach team 1 er vandoor met de winst, en eindigde Broach 2 op de derde plek. Een fantastisch resultaat dus, dat met een nog fantastischere maaltijd werd afgesloten. Alle hongerige studenten konden aanschuiven bij de meest heerlijke nasi-tafel ooit, geregeld door de WV Braassemermeer. Super lekkere pindasaus, hele malse kip en een fris biertje van de tap: de dag kon niet meer stuk.

Al met al kan ik alleen maar zeggen dat dit voor herhaling vatbaar is. Ben jij nu ook helemaal enthousiast over deze wedstrijd? Wie weet zien we je dan volgend jaar voor de tweede editie van de Braassemcup!

Meer foto's zien? Kijk op broach.nl/fotos!

Comments are closed.

Nestor Trophy: Braassem Cup
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer