Dart18: Michiel en Denise

Genieten geblazen! Michiel en ik zijn komend jaar bevoorrecht om op de allermooiste boot binnen Broach een campagne te gaan varen. Uiteraard weten jullie allemaal dat ik het over de mooist stijlvolle catamaran ter wereld heb, namelijk de enige echte Dart18. Deze prachtige boot met twee rompen vindt het heerlijk om met een hoog tempo door het water te vliegen. Maaaaar voordat wij jullie uiteraard al onze ambities en doelen zullen vertellen zal ik ons kort voorstellen:

Michiel Bicker is momenteel onze enige echte vlootcommissaris in het 14e bestuur der D.S.W.Z. Broach en vindt het heerlijk om aan bootjes te klussen. Dat Michiel gek is op bootjes is wel duidelijk, want naast het onderhouden van onze vloot besteed hij zijn tijd aan het bestuderen van bootjes. Hij zit namelijk in het derde jaar van de studie Maritieme Techniek aan de TU Delft. Kennis van dingen die blijven drijven heeft hij dus wel! Naast zijn studie werkt hij in de tuinen, dus je kan wel zeggen dat hij een spierbundels heeft waar je U tegen zegt! Michiel zal komend jaar in de trapezes hangen om ervoor te zorgen dat wij geen zwempartijtjes ondervinden gedurende de wedstrijden.

Ik ben Denise Huizing, momenteel voorzitter van onze mooie vereniging! Van jongs af aan altijd op het water geweest en daarom in Delft lid geworden bij de allermooiste vereniging om dit te kunnen voortzetten. Naast agenda’s doorhameren en andere leuke activiteiten voor Broach studeer ik aan de TU Delft. Na het afronden van mijn bachelor ben ik begonnen met de master Construction Management and Engineering. Naast m’n studie werk ik op de TU als student-assistent. Op de boot zal ik komend jaar het stuur bedienen. Dit jaar eindelijk de kans aangegrepen die Broach mij biedt, namelijk een jaar lang genieten van alle mooie wedstrijden en evenementen op het water!

Leuk om te vertellen is dat wij beide tegelijk lid zijn geworden bij Broach en vanaf moment 1 al wisten dat we een team moesten gaan vormen. Wij hadden beiden een overduidelijke liefde voor het varen op boot met twee rompen, dus dit jaar mogen we eindelijk onze opgebouwde skills ten toonstellen aan de buitenwereld. Samen gaan wij drie keer per week naar de sportschool (ja, we vinden het zelf ook bijzonder dat we het volhoudenJ), zodat we in het weekend vaak getraind, fit en wel op het water zitten. Na een jaartje trainen op de boot zijn wij klaar voor een mooi jaar vol wedstrijden en gekkigheid!

Uiteraard zijn jullie ongelofelijk benieuwd naar onze doelen en ambities en deze delen wij graag met jullie! Allereerst staat voorop dat wij komend jaar enorm veel willen leren op het gebied van wedstrijdzeilen en dit kan het beste door het gewoon te doen. Komend jaar zijn er een hoop aantal catamaran evenementen gepland waaraan wij mee zullen doen.  Wij hebben ze voor jullie even op een rijtje gezet:

Voorjaarsbokaal Muiderzand april

KE 1 Muiderzand             16-04-2016

KE 2 ONK Medemblik             06-05-2016

NSR Scheveningen             13-05-2016

KE 3 Veluwe meer 18-06-2016

KE 4 Hargen             01-07-2016

WK Medemblik             31-07-2016

KE 5 Bergen             03-09-2016

Alle wedstrijden zullen dienen als voorbereiding op het grote evenement van deze zomer, namelijk het WK Dart18 in Medemblik. Ons doel is om zeker in de eerste helft te eindigen op het wereldkampioenschap Dart 18 2016 in Medemblik. Naar verwachting zullen er rond de 120 boten deelnemen. De Dart18 klasse bestaat uit fanatieke zeilers met vaak veel wedstrijdzeilervaring. Wij denken dat veel trainen en benoemde evenementen te zeilen voorafgaand aan dit toernooi zullen helpen om op het gewenste niveau te komen om deze doelstelling te behalen.

Zijn jullie benieuwd naar onze verhalen en voortgang? Moooooi! Wij zullen gedurende de evenementen verslaglegging doen door middel van foto’s, filmpjes en verhalen.