Campagneteams Laser en F18
1 December 2016
Winterwedstrijd J22
22 February 2017

Laser trainingsweekend

26 november werd het Broach Trainingsprogramma voortgezet met het onderwerp boatspeed. Op deze bijzonder zonnige dag is er meer focus gelegd op trim en de positie in de boot.
Waar de vorige training eindige met het gebruik van de neerhouder ging deze dag daarop verder. Met de theorieavond over trim achter de rug was het tijd om de verschillende trimmogelijkheden in praktijk te brengen. De hoeveelheid en locatie van de bolling in het zeil is bij zowel aan de windse als ruime windse koersen goed bekeken. Vanwege beperkte wind was het lastig om een redelijke snelheid te halen en sommige verschillen waren makkelijk te voelen. De principes van trim zijn in ieder geval wel duidelijker geworden. Verder is er ook met de ruime windse koers verder ingegaan op binnen de wind varen. Na het volledig weg vallen van de wind in de middag is de dag vroegtijdig afgerond. Desondanks wel weer bijgeleerd en genoten van het mooie weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *