Trainingsweekend 16 – 17 juni

Sailing Champions League
19/06/2018
Hoe kom ik van A naar B zonder studenten OV?
05/07/2018
Sailing Champions League
19/06/2018
Hoe kom ik van A naar B zonder studenten OV?
05/07/2018

[:nl]Trainingen zijn uiteraard ontzettend belangrijk om het zeilniveau binnen Broach op peil te houden. Om er voor te zorgen dat er ook genoeg wordt getraind is er de TraCo, de trainingscommissie die allerlei activiteiten organiseert. Afgelopen week heeft de TraCo voor alle leden een trainingsweekend georganiseerd met als thema het wedstrijdstarten.

Bij al het leren komt een stukje theorie kijken en om het meeste uit het weekend te halen, werd er voorafgaand in de universiteitsbibliotheek een lezing gehouden. In deze lezing kwamen onder andere belangrijke regels die gelden bij het starten, maar ook verschillende strategieën en veelvoorkomende situaties uitvoerig aan bod.

Vier dagen later was het dan zo ver, de eerste dag van het trainingsweekend begon. Twee volle J/22’s gingen het water op, met als doel de theorie van de lezing in praktijk te brengen. Met behulp van twee boeien als startlijn werd eerst het maken van snelheid geoefend, daarna het maken van snelheid bij de startlijn en uiteindelijk het maken van snelheid bij de startlijn op het juiste moment, oftewel net als bij echte starts. Na een dag intensief zeilen was het tijd voor een koud biertje in de haven ter afkoeling, want dat hoort er natuurlijk ook bij.

De tweede dag werd er nog intensiever getraind. Omdat je ook een goede start wil maken in stressvolle situaties, werd er in plaats van om de gebruikelijke drie of vijf minuten, nu om de minuut gestart. Dit hield in: eerst klaar gaan liggen bij de startlijn, dan met snelheid over de lijn heen, om daarna meteen weer klaar te gaan liggen voor de volgende start. Dat een keer of zes achter elkaar om daarna pas een wedstrijdje te varen, terwijl het óók nog aardig waait, is een flinke oefening. Na weer een volle dag startjes oefenen was het tijd om de boten uit het water te halen en terug richting Delft te gaan.

Al met al waren het twee leerzame en vooral leuke zeildagen, oftewel een geslaagd trainingsweekend!

Geschreven door Vince van Deursen

 

 

 [:]

Comments are closed.

Trainingsweekend 16 – 17 juni
Om nom nom, deze website gebruikt cookies! Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Lees meer