Sailing Innovation Centre

Sailing Innovation Centre

Het Sailing Innovation Centre helpt bij het versnellen van innovaties in de zeilsport. Daarmee ondersteunt het centrum de sportieve ambities van Nederland in de zeilsport, bevordert de belangstelling voor het zeilen en draagt bij aan economische groei door het ondersteunen van bedrijven bij het realiseren van nieuwe en betere producten en diensten. Kortom: meer medailles, meer mensen de zeilsport laten beleven, én meer business.

Het Sailing Innovation Centre heeft meerdere projecten tegelijk lopen op veel verschillende gebieden. Sommige meer gericht op het verbeteren van de topsport en andere op de breedtesport. Op hun eigen website zijn een aantal voorbeelden van projecten te lezen. Veel van deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven en daarbij een kennisinstituut zoals de TU Delft. Zo zijn er veel studenten van de TU Delft werkzaam aan hun projecten voor bijvoorbeeld een afstudeerstage.

Een samenwerking tussen het Sailing Innovation Centre en Broach biedt zo kansen voor beide instanties. Aan de ene kant is Broach geintresseerd in de innovaties en is bereid bepaalde ontwikkelingen te testen voordat ze aan het grote publiek of de topsporten worden gepresenteerd. Aan de andere kant kan Broach studenten leveren voor een van de vele (zeilgerelateerde) projecten van het Sailing Innovation Centre.

Hoewel Broach en het Sailing Innovation Centre al drie jaar lang samenwerken willen we dit jaar de band versterken doordat de jaarlijkse machtrace wedstrijd op de Kolk ‘De Slag om Delft’ dit jaar zal gaan fungeren als testevenement voor het project ‘De zeilwedstrijd van de toekomst’, waarin het Sailing Innovation Centre zich bezig houdt met het aantrekkelijk maken van zeilwedstrijden voor buitenstaanders door live-tracking, videobeelden en commentaar op de kant. Kortom, het volgbaar maken de wedstrijd op afstand.

www.sailinginnovationcentre.nl