Vaarbewijscursus 2019

Workshop lijnen splitsen
13 februari 2019
Opstapdagen
30 maart 2019

Vaarbewijscursus 2019


Op de woensdagavonden in de kwartaal 3 organiseert D.S.W.Z. Broach samen met X een wekelijkse vaarbewijs cursus. Wil je graag je vaarbewijs of marifonie halen? Is je cursusboek aan het verstoffen en wordt het eens tijd om een examen in te plannen? Broach helpt je om in een keer te slagen!

Vaarbewijs? 
Vaarbewijs 1 heb je nodig als je jetski, waterscooter of boot harder kan dan 20 km per uur. Daarnaast is vaarbewijs 1 ook verplicht voor boten langer dan 15 meter. Aan vaarbewijs 1 heb je voldoende als je gaat varen op de rivieren, kanalen en kleine meren.
Vaarbewijs 2 heb je nodig als je op groot open water wil varen zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.
Marifonie is vaak niet verplicht, maar wel aan te raden als je vaak de zee op gaat.

Cursusdagen
De cursus is verdeeld over zeven woensdagavonden, waarin ieder een apart onderwerp wordt behandeld. Je kunt er voor kiezen om alle, of maar een paar avonden bij te wonen. Alle cursussen beginnen om 19:00 en we streven er naar om rond 21:00 af te sluiten. Dit kan echter verschillen per cursus.

  • Vaarbewijs 1 – avonden 1-3 (20 februari – 6 maart)
  • Vaarbewijs 2 – avonden 4-6 (13 – 27 maart)
  • Marifonie – avond 7 (3 april)

Inschrijven
De cursus is beschikbaar voor iedereen, je hoeft dus geen lid te zijn van Broach. Inschrijven kan op de pagina van X.

Kosten
Deelname aan de cursus is voor X-abonnement houders helemaal gratis. Zorg er wel voor dat je je juiste beschikbaarheid doorgeeft in verband met de voorbereidingen. Voor andere studenten (net zo welkom) zijn de kosten €23,- voor het gehele cursusaanbod. De betaling wordt gedaan via de inschrijving van X.

Locatie
De cursus vindt alle avonden plaats in het gebouw van X op de campus. De zaal zal spoedig bekend gemaakt worden.

Examen
De cursus is erop gericht om je de benodigde kennis bij te brengen. Wij kunnen geen vaarbewijzen uitreiken. Om een officieel examen af te leggen, kun je terecht bij het VAMEX (https://www.vamex.nl/). Dit is de instantie die alle examens afneemt en de vaarbewijzen uitreikt. In het voorjaar kan het er erg druk zijn, zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft voor een examen!

Contact
De vaarbewijscursus wordt ieder jaar georganiseerd door de trainingscommissie van D.S.W.Z. Broach. Wij zijn te bereiken via email; trainingen@broach.nl.

Cursusmateriaal
(wordt geupdate na iedere cursusavond)