Veelgestelde vragen


FAQ

1Hoe vaak zeilen jullie gemiddeld?
Hier is geen eenduidig antwoord op de te geven. Elk jaar zijn er enkele fanatieke campagneteams. Zij trainen vrijwel ieder weekend en zeilen alle wedstrijden. Er zijn ook leden die minder fanatiek varen: zij varen zo nu en dan een weekend of doen mee met de dinsdagavondwedstrijden op de J22. Tevens zijn er leden die puur lid zijn voor gezelligheid, commissies en lezingen. Kortom, je kunt uit Broach halen wat jij zelf wil. Met genoeg eigen initiatief kom je een heel eind!
2Ik heb de zomerintro moeten missen door andere verplichtingen, kan ik alsnog lid worden?
Het is helaas niet mogelijk om volledig lid te worden zonder de introductieperiode te doorlopen. Het is wél mogelijk om tientjeslid te worden. Als tientjeslid betaal je tien euro per half jaar en kan je naar alle borrels, lezingen en activiteiten komen. Ook geeft dit je het recht om in een commissie te zitten. Als tientjeslid mag je drie keer per jaar voor tien euro per keer meevaren op een boot naar keuze. Door tientjeslid te zijn leer je de vereniging alvast kennen en kan je volledig lid worden tijdens de eerstvolgende introductieperiode.
3Wat gebeurt er na de introductieperiode?
Na de introductieperiode van een week of een weekend (afhankelijk van of je de zomerintroductie of de voorjaarsintroductie volgt) vindt de Groeitijd plaats. De Groeitijd is een periode van zes weken waarin activiteiten worden verzorgd die er voor zorgen dat je de vereniging beter leert kennen. Samen met de andere nieuwe leden ga je naar lezingen, borrels en bijvoorbeeld een diner met het bestuur. Ook zal er gezeild worden tijdens de Groeitijd. Aan het einde van je Groeitijd ben je officieel Broacher!
4Ik vaar zelf al op mijn eigen boot, waarom zou ik nog lid worden bij Broach?
Behalve onze eigen boten hebben wij ook een uitgebreid netwerk om ons heen. Zo hebben we contacten bij veel verschillende klassen. Je kunt bij ons natuurlijk ook gezellig borrelen met andere zeilers, deelnemen in commissies of voor de lol een keer meezeilen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
5Ik kan niet zeilen, kan ik dit bij jullie leren?
Ja en nee. Broach is geen zeilschool en vrijwel alle mensen die lid worden hebben een zeilachtergrond. Deze zeilachtergrond loopt erg uiteen: sommige mensen zijn een paar keer op zeilkamp geweest, anderen hebben veel wedstrijdervaring. Wil je meteen veel en zelfstandig kunnen zeilen, dan is het echt een pré om ervaring te hebben en minstens de basisvaardigheden te hebben.Lijkt het je nu echt super leuk om te leren zeilen, dan kan het wel. Hier is wel veel enthousiasme en doorzettingsvermogen voor nodig. Als jij met veel initiatief het leerproces ingaat zijn er altijd mensen te vinden die je wat willen bijbrengen. Hou er wel rekening mee dat onze belangrijkste focus het trainen van zeilers is, niet het opleiden van beginners.
6Hebben jullie veel internationale studenten?
Nee, we hebben slechts enkele niet-Nederlandstalige leden. De voertaal van de vereniging is Nederlands.
7Ik ben reguliere medewerker van de TU Delft, kan ik lid worden?
Nee, Broach laat alleen Bachelor-, Master- en PhD-studenten toe.