Lente-intro 2022

De inschrijvingen sluiten over:

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Introductieperiode

  • Schrijf je nu in!
  • De komende introductieperiode is van 29 april t/m 1 mei
  • Tijdens de intro verblijven we op een locatie in de buurt van de Braassem
  • Inschrijven kan tot dinsdagavond 26 april 23:59
  • Kosten voor de introductie en de Groeitijd bedragen ±€200,-. We vragen bij je inschrijving €100,- aanbetaling
Lente-intro 2022

Wedstrijden op het Braassemermeer

Onze thuishaven organiseert zelf veel wedstrijden die erg leuk zijn om te leren wedstrijdzeilen
Lente-intro 2022

Borrelen in Cultuurlab

Wij borrelen normaal elke dinsdagavond in Cultuurlab. Het perfecte moment om bij te kletsen en nieuwe zeilplannen te smeden onder het genot van een Jupiler of Leffe Blond.
Lente-intro 2022

Skiën in de Alpen

Elke februarivakantie (tussen Q2 en Q3) gaan we met Broach op wintersport. Elk jaar een nieuwe bestemming, maar altijd even gezellig!
w4

Klussen in Delft

Eén week per jaar brengen we alle boten naar Delft om ze gezamenlijk weer helemaal in wedstrijdstaat te krijgen.

Frequently Asked Questions / Veelgestelde Vragen

Zeilen

1Waar varen jullie?
Onze boten liggen in onze thuishaven aan het Braassemermeer. Hier trainen wij voor wedstrijden die overal plaats kunnen vinden waar vaarwater is.
2Ik kan niet zeilen, kan ik dit bij jullie leren?
Ja en nee. Als je lid wordt bij Broach is het handig om al een beetje zeilervaring te hebben. Deze zeilachtergrond loopt erg uiteen: sommige mensen zijn een paar keer op zeilkamp geweest, anderen hebben veel wedstrijdervaring. Wil je meteen veel en zelfstandig kunnen zeilen, dan is het echt een pré om ervaring te hebben en minstens de basisvaardigheden te hebben. Lijkt het je nu echt super leuk om te leren zeilen, dan kan het wel. Hier is wel veel enthousiasme en doorzettingsvermogen voor nodig. Als jij met veel initiatief het leerproces ingaat zijn er altijd mensen te vinden die je wat willen bijbrengen. Hou er wel rekening mee dat onze belangrijkste focus het trainen van zeilers is, niet het opleiden van beginners.
3Wat gebeurt er na de introductieperiode?
Na de introductieperiode van een week of een weekend (afhankelijk van of je de zomerintroductie of de voorjaarsintroductie volgt) vindt de Groeitijd plaats. De Groeitijd is een periode van zes weken waarin activiteiten worden verzorgd die er voor zorgen dat je de vereniging beter leert kennen. Samen met de andere nieuwe leden ga je naar lezingen, borrels en bijvoorbeeld een diner met het bestuur. Ook zal er gezeild worden tijdens de Groeitijd. Aan het einde van je Groeitijd ben je officieel Broacher!
4Hoeveel kost het lidmaatschap?
Per jaar betaal je €220. Hiervan mag je onbeperkt de boten gebruiken. De vervoerskosten naar het zeilen toe betaal je zelf. Hiervoor heeft Broach één auto ter beschikking. Als je een auto van Broach huurt betaal je een kilometerprijs van €0,18 per kilometer.
5Wat voor boten hebben jullie?
Broach beschikt over 2 RS500's, 2 SB20's en 3 J22's. Om zelfstandig op deze boten te zeilen, heb je per boot een speciaal brevet nodig dat je kan behalen door te trainen bij leden die zo'n brevet al eerder hebt behaalt.

Gezelligheid

1Waar borrelen jullie?
Wij houden normaal op elke dinsdagavond onze borrel in Cultuurlab, nu met alle coronamaatregelen is dit echter even iets minder vaak. Deze borrels zijn altijd een mooi moment om weer met je vrienden zeilplannen te maken voor het komende weekend of de eerstvolgende wedstrijd.
2Hoe en wanneer kan ik lid worden?
Als je volledig lid wilt worden, moet je ook aan onze introductieperiode meedoen. Onze komende introductieperiode is van 22 t/m 26 augustus. Als je hier niet aan mee kan doen, kan je ook tijdelijk tientjeslid worden. Hiervoor betaal je €10 per kwartaal en kan je één keer per kwartaal meevaren voor nogmaals €10. Als tientjeslid mag je wel naar alle activiteiten komen en dus iedereen leren kennen en in het begin van Q4 hebben we nog een kleine introductie waar je alsnog volledig lid kan worden!
3Wat organiseren jullie allemaal naast het zeilen en borrelen?
Wij hebben elke maand een activiteit, dit kan variëren van een barbecue tot een kerstdiner. Hiernaast hebben we ook allerlei commissies die zorgen dat Broach draaiend blijft. Dit zijn bijvoorbeeld de activiteitencommissie, introductiecommissie of trainingencommissie. Als je lid wordt bij Broach, kan je al vrij snel in zo'n commissie waarmee je -afhankelijk van de commissie- eens in de één of twee weken vergadert en leuke dingen voor Broachers organiseert.
4Kan ik ook lid worden voor alleen de gezelligheid?
Je kan zeker lid worden zonder vaak te zeilen. Wij hebben naast het zeilen genoeg activiteiten en commissies om je te blijven vermaken en vrienden te maken. Als je echt van plan bent om weinig te zeilen, kan je ook tientjeslid worden, zoals bij "hoe en wanneer kan ik lid worden?" beschreven staat.

Contact

- Altijd bereikbaar per telefoon of Whatsapp: +31 6 45655991 (Jacobine, Intro commissie).
- Vragen over de Lente-Intro kunnen ook gemaild worden naar intro@broach.nl