Introductieperiode

  • Schrijf je nu in!
  • De komende introductieperiode is van 27 augustus tot 1 september
  • Tijdens de intro verblijven we op een locatie in de buurt van het Braassemermeer
  • Inschrijven kan tot 25 augustus 23:59
  • Kosten voor de introductie en de groeitijd bedragen ±€250,-. We vragen bij je inschrijving €100,- aanbetaling
  • Er vindt een loting plaats als het maximale aantal inschrijvingen is overschreden

Sluiting inschrijvingen:

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


De vereniging:

DCIM100MEDIADJI_0074.JPG

Wedstrijden op het Braassemermeer

Onze thuishaven organiseert zelf veel wedstrijden die erg leuk zijn om te leren wedstrijdzeilen
WhatsApp Image 2022-05-31 at 10.48.28 PM

Borrelen in Cultuurlab

Wij borrelen normaal elke dinsdagavond in Cultuurlab. Deze borrels zijn een mooi moment om met je vrienden zeil plannen te maken.
IMG-20220129-WA0003

Skiën in de Alpen

Elke februarivakantie (tussen Q2 en Q3) gaan we met Broach op wintersport. Elk jaar een nieuwe bestemming, maar altijd even gezellig!
w4

Klussen in Delft

Eén week per jaar brengen we alle boten naar Delft om ze gezamenlijk weer helemaal in wedstrijdstaat te krijgen.

Contact:

- Vragen over de OWee kunnen gemaild worden naar owee@broach.nl
- De OWee commissie kan je ook bereiken op instagram: @dswzbroach

Veelgestelde vragen:

Zeilen

1Waar varen jullie?
Onze boten liggen in onze thuishaven aan het Braassemermeer. Hier trainen wij voor wedstrijden die overal plaats kunnen vinden waar vaarwater is.
2Ik kan niet zeilen, kan ik dit bij jullie leren?
Ja en nee. Als je lid wordt bij Broach is het handig om al een beetje zeilervaring te hebben. Deze zeilachtergrond loopt erg uiteen: sommige mensen zijn een paar keer op zeilkamp geweest, anderen hebben veel wedstrijdervaring. Wil je meteen veel en zelfstandig kunnen zeilen, dan is het echt een pré om ervaring te hebben en minstens de basisvaardigheden te hebben. Lijkt het je nu echt super leuk om te leren zeilen, dan kan het wel. Hier is wel veel enthousiasme en doorzettingsvermogen voor nodig. Als jij met veel initiatief het leerproces ingaat zijn er altijd mensen te vinden die je wat willen bijbrengen. Hou er wel rekening mee dat onze belangrijkste focus het trainen van zeilers is, niet het opleiden van beginners.
3Wat gebeurt er na de introductieperiode?
Na de introductieperiode van een week of een weekend (afhankelijk van of je de zomerintroductie of de voorjaarsintroductie volgt) vindt de Groeitijd plaats. De Groeitijd is een periode van zes weken waarin activiteiten worden verzorgd die er voor zorgen dat je de vereniging beter leert kennen. Samen met de andere nieuwe leden ga je naar lezingen, borrels en bijvoorbeeld een diner met het bestuur. Ook zal er gezeild worden tijdens de Groeitijd. Aan het einde van je Groeitijd ben je officieel Broacher!
4Hoeveel kost het lidmaatschap?
Per jaar betaal je €220. Hiervan mag je onbeperkt de boten gebruiken. De vervoerskosten naar het zeilen toe betaal je zelf. Hiervoor heeft Broach één auto ter beschikking. Als je een auto van Broach huurt betaal je een kilometerprijs van €0,18 per kilometer.
5Wat voor boten hebben jullie?
Broach beschikt over 2 RS500's, 2 SB20's en 3 J22's. Om zelfstandig op deze boten te zeilen, heb je per boot een speciaal brevet nodig dat je kan behalen door te trainen bij leden die zo'n brevet al eerder hebt behaalt.
6Hoe groot is de vereniging?
Broach bestaat uit ongeveer 200 leden? Hiervan zijn er 75 actief binnen de vereniging. Deze leden zijn bijna elke weekend op het water, op dinsdag op de borrel of in de commissies te vinden.
7Hoe vorm je een team om vaker mee te zeilen?
Simpel gezegd, dit gebeurt heel spontaan: op de borrels, tijdens andere gezelligheidsactiviteiten en in de commissies. Daarnaast organiseert Broach om de zoveel tijd een Broach Training Programma (BTP). Er worden teams gevormd en gedurende een paar weekenden ga je dan trainen met een trainer. In deze weekenden kan je je vaardigheden verbeteren en dit is ook het moment om eventueel een vast team te worden. Zo kan je nog vaker gaan varen!
8Kan ik deelnemen aan zeilwedstrijden en waar vinden deze zoal plaats?
Deelname aan wedstrijden wordt zeker gestimuleerd binnen Broach! Je kan deelnemen aan de lokale avondwedstrijden op het Braassemermeer, de Nederlandse Studenten Kampioenschappen, het Open NK en het WK in verscheidene boten. De wedstrijden vinden dus ook overal en nergens plaats. Van de Braassem, Friesland tot zelfs in het buitenland!
9Door wie word ik getraind bij Broach?
Broach heeft voor alle boten trainers die je kan opbellen als je wilt zeilen. Dit zijn leden die al langer bij Broach zeilen en veel ervaring hebben op de boten. Ze hebben bijvoorbeeld een jaar in een wedstrijdteam gezeten. Tijdens het zeilen begeleidt deze persoon je team, geeft tips en kan zeilvaardigheden afvinken voor je brevet. Zodra je zelf je brevet hebt gehaald, kun ook jij training gaan geven.
10Op welk niveau wordt er bij Broach gezeild?
Binnen Broach vind je alle niveaus: van een aantal keer gezeild en gezelligheidszeilers tot fanatiek wedstrijdzeilers die meedoen aan EK's en WK's. Over het algemeen heeft iedereen al weleens gezeild en vanuit die basiskennis leer je (nog beter) wedstrijdzeilen.

Gezelligheid

1Waar borrelen jullie?
Wij houden normaal op elke dinsdagavond onze borrel in Cultuurlab, nu met alle coronamaatregelen is dit echter even iets minder vaak. Deze borrels zijn altijd een mooi moment om weer met je vrienden zeilplannen te maken voor het komende weekend of de eerstvolgende wedstrijd.
2Hoe en wanneer kan ik lid worden?
Als je volledig lid wilt worden, moet je ook aan onze introductieperiode meedoen. Onze komende introductieperiode is van 27 augustus tot 1 september. Als je hier niet aan mee kan doen, kan je ook tijdelijk tientjeslid worden. Hiervoor betaal je €10 per kwartaal en kan je één keer per kwartaal meevaren voor nogmaals €10. Als tientjeslid mag je wel naar alle activiteiten komen en dus iedereen leren kennen en in het begin van Q4 hebben we nog een kleine introductie waar je alsnog volledig lid kan worden!
3Wat organiseren jullie allemaal naast het zeilen en borrelen?
Wij hebben elke maand een activiteit, dit kan variëren van een barbecue tot een kerstdiner. Hiernaast hebben we ook allerlei commissies die zorgen dat Broach draaiend blijft. Dit zijn bijvoorbeeld de activiteitencommissie, introductiecommissie of trainingencommissie. Als je lid wordt bij Broach, kan je al vrij snel in zo'n commissie waarmee je -afhankelijk van de commissie- eens in de één of twee weken vergadert en leuke dingen voor Broachers organiseert.
4Kan ik ook lid worden voor alleen de gezelligheid?
Je kan zeker lid worden zonder vaak te zeilen. Wij hebben naast het zeilen genoeg activiteiten en commissies om je te blijven vermaken en vrienden te maken. Als je echt van plan bent om weinig te zeilen, kan je ook tientjeslid worden, zoals bij "hoe en wanneer kan ik lid worden?" beschreven staat.
5Hoe vaak borrelen jullie in de week?
Elke dinsdag wordt er in het centrum van Delft geborreld! (Cultuurlab, Brabantse Turfmarkt 9)
6Hoeveel tijd ben ik met Broach kwijt of zijn er verplichtingen binnen Broach?
Dat kan je helemaal zelf bepalen! Eén avond per week hebben wij de borrel, als je bij een commissie gaat kost dit ook ongeveer een avond per week en in het weekend of een doordeweekse avond kun je gaan zeilen. Bij Broach zijn er geen verplichtingen, je kan de vereniging dus prima met je studie combineren.
7Wat kan ik doen naast het zeilen?
Heel veel! Na de groeitijd zal je met je medebroachers vaker op de borrel te vinden zijn en krijg je de kans om bij een commissie te gaan. Deze commissies houden zich bezig met de vele activiteiten binnen en rondom Broach. Hou je van klussen? Dan vind je de Vlootcommissie wellicht wel erg leuk. Meer van het borrelen en het feesten? Dan is de Barcommissie of de Activiteitencommissie echt iets voor jou. Er is dus voor ieder wat wils! Daarnaast organiseert Broach veel andere gezelligheidsactiviteiten: de jaarlijkse wintersport, een zeilwedstrijd in hartje Delft, het kerstdiner en de Broach After Wintersport SpeciaalBieren Festijn (BAWSBF).