We schrijven dit verhaal terwijl we ergens in het Abtswoudse Bos zitten, ondertussen met z’n vieren uit een pan pasta aan het eten. Een mooi voorbeeld van wat ons team, Ganz Genau, typeert. We moesten wel, in een coronajaar waar je afstand moest houden van zo’n beetje alles en iedereen, is dicht bij elkaar zijn met een klein gezellig groepje zeilende studenten niet verkeerd.

Het begon met een nogal intieme doop: na de online BAWSBF, moest er door de avondklok bij Bas geslapen worden. Met z’n vieren in een bed van 1.60 breed slapen blijkt een knappe uitdaging. Er volgden trainingsweekenden waar fanatiek gevaren werd en aansluitend vaak in de avonden Jespers nacho’s of Bas’ wraps werden gegeten.

Met het teamdoel “Vergelijkbaar met niveau team Heiner aan het eind van het zeiljaar” behaald bij de allereerste wedstrijd, bleek het vele trainen in het voorjaar goed besteed. Deze eerste wedstrijd in Oostende, tevens de laatste voordat Merle het verre Denemarken opzocht, beloofde al veel. In het najaar hebben we nog wat mooie podiumplekken weten te bemachtigen dus hadden we ons niet meer kunnen wensen dit ganze jaar.