Zusterverenigingen

Zusterverenigingen

Nestor


Geen zustervereniging, maar onze moedervereniging. Nestor is het overkoepelende orgaan voor alle studentenzeilverenigingen van Nederland. Nestor verzorgt avonden waarop alle verenigingen informatie met elkaar kunnen delen, samen activiteiten kunnen organiseren en een biertje kunnen drinken. Het NSK Teamzeilen 'de Nestor Trophy' is één van de initiatieven die hier uit voort is gekomen!
http://www.vnsznestor.nl/

RSZV


R.S.Z.V. De Zeil, meestal kortweg 'de RSZV' genoemd, is onze zustervereniging uit Rotterdam. Met een gloednieuwe J22 -heel toepasselijk 'RSZJ' genoemd- en daarnaast vier valken en drie Lasers maken de Rotterdammers het water van Kralingen al enkele tijd onveilig. De sociëteit die aan het water ligt zorgt voor een goede uitvalsbasis voor mooie vaardagen.
www.lagakari.nl

Euros


Euros is de studentenzeilvereniging van de Universiteit Twente, gevestigd in Enschede. Euros beschikt over acht boten: een klipperaak, een zeewaardige racer / cruiser, drie kajuitbootjes voor Friesland en omstreken, twee Laser II's en een kleiner bootje voor op het Twentekanaal.

http://www.euroszeilen.utwente.nl/

Blauwe Schuit


ALSZV de Blauwe Schuit is de studentenzeilvereniging uit Leiden. Met een indrukwekkende vloot, die zowel bestaat uit kielboten als kleine, snelle zwaardboten, maken zij de wateren onveilig. De Blauwe Schuit beschikt over een mooie sociëteit die aan het water ligt, waardoor ze zó van de boot de kantine in stappen.


www.blauweschuit.com

Histos


U.S. Histos is met meer dan vierhonderd leden een van de grootste studentenzeilverenigingen van Nederland. Zij beschikt over vier valken, vier Laser I's, een Splash, twee Hobie Tigers, acht surfplanken (verschillende zeilmaten), een Beneteau First 31.7, een J22 en een platbodem.

www.gszmayday.nl

Orionis


De studentenzeilvereniging Orionis is gevestigd in Amsterdam. Zij beschikt over één Skûtsje "Tiid sil 't leare' en een J22. Op beide boten worden wedstrijden gevaren. Ook doet elk jaar een team van Orionis mee aan de Race of the Classics. Met meer dan vierhonderd leden is Orionis een van de grootste studentenzeilverenigingen van Nederland.

www.orionis.nl